0
Stegte kyllingelår med Ras el Hanout, humus og salat (4 pers.)

Stegte kyllingelår med Ras el Hanout, humus og salat (4 pers.)

Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Kyllingelår: Tag kyllingelårene ud af køleskabet en halv time før de skal steges. Krydr kyllingen med salt og peber og den medfølgende blanding af Ras et Hanout* (gem lidt til humusen). Kom dem i et ildfast fad og dryp et par dråber olie over - steg dem i en forvarm ovn ved 185 grader i ca. 30-35 min. - dryp et par gange med lidt af den afsmeltede fedt fra lårene. Tag kyllingen ud og dæk dem med stanniol så de holder sig varme - lad dem trække 5 min. inden du serverer dem.

Salat: Skyl salaten i 2 hold kold vand og slyng i en salatslynge. Vend salaten sammen med grov sennep, lidt citronsaft og et par spsk. af din bedste olivenolie - krydr med salt og sort peber og drys med drænede grønne oliven - server straks.

Humus: Tag humusen ud af køleskabet en halv time før den skal spises og kom den i en skål - dryp lidt olivenolie på og drys evt. med lidt Ras el Hanout.

* Mere om Ras el Hanout

Ras el Hanout er arabisk for "leder af butikken" og indeholder traditionelt end en blanding af de bedste krydderier sælgeren har at tilbyde. Denne Ras el Hanout indeholder 16 (siger og skriver seksten) forskellige ingredienser og er krydret, sød og elegant.

Ras el Hanout indholder:

Kanel, kardemomme, spidskommen, sort peber, koriander, chili, paprika, fennikel, anis, kommen, muskatnød, allehånde, nelliker, ingefær, rosenblade og safran.

Alle ingredienser er økologiske.

Ingredienser i humus:

Kikærter, natron, tahin, citronsaft, paprika, tørret chili, hvidløg, skalotteløg, rød chili, spidskommen, salt og olivenolie.

Bonusinfo

Ras-el-hanout er arabisk for "leder af butikken" og indeholder traditionelt en blanding af de bedste krydderier, sælgeren har at tilbyde. Denne ras-el-hanout indeholder 16 (siger og skriver seksten) forskellige ingredienser, heriblandt rosenblade og safran og er krydret, sød og elegant.

Ras-el-hanout indeholder: Kanel, kardemomme, spidskommen, sort peber, koriander, chili, paprika, fennikel, anis, kommen, muskatnød, allehånde, nelliker, ingefær, rosenblade og safran.

Bonusinfo

Mesclun er en blanding af små, spæde  salater, der stammer fra Provence i Frankrig. Den traditionelle blanding inkluderer bla. kørvel, ruccola, grønne salater og endive,

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?