0
Stegte nudler med pak choy, æg og ingefær

Stegte nudler med pak choy, æg og ingefær

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Vegetarretter

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

nudler
1 min.
Kog nudlerne

Kog nudlerne lidt kortere end angivet på emballagen, sigt vandet fra, og skyl under koldt vand.

 

pak choyforårsløg
3 min.
Forbered grøntsagerne

Hak den grønne del af forårsløget fint, og skær den hvide del og pak choy i mundrette stykker.

ingefærhvidløg
10 min.
Riv urterne

Riv hvidløg og ingefær på den fine side af et rivejern.

æg
15 min.
Stegning

Varm en stor gryde op ved høj varme, og steg den hvide del af forårsløget og pak choyen i lidt olie.

Tilsæt hvidløg og ingefær, steg i et par min. under omrøring, indtil det har fået godt med farve, og overfør det til en stor skål.

Kom lidt mere olie i gryden, steg nudlerne under omrøring, indtil de har fået lidt farve, og overfør dem til skålen med grøntsagerne.

Vask gryden (hvis nudlerne har sat sig lidt i bunden), og varm den op igen ved høj varme.

Steg æggene i lidt olie, rør det godt rundt, indtil det er gennemstegt, og overfør også det til skålen.

tamari soya sauceSød chilisauce
25 min.
Smag til

Smag retten til med soya sauce og sød chilisauce, og vend det godt rundt.

30 min.
Anretning

Fordel retten i skåle, og top med den grønne del af forårsløget.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
744 kcal
Fedt:
21,1 g
heraf mættede fedtsyrer:
3,3 g
Kulhydrat:
106 g
heraf sukkerarter:
5,7 g
Kostfibre:
6 g
Protein:
27,3 g