0
Stegte ostepølser med spidskål, ærter og senneps/estragon dip (4 pers.)

Stegte ostepølser med spidskål, ærter og senneps/estragon dip (4 pers.)

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Ost, Mælk, Sennep

Fremgangsmåde

Ostepølser: Steg eller grill pølserne til de er gyldne og sprøde. Et godt fif er at gøre det ved medium til lav varme og give sig god tid - det må godt tage 12-15 min. at stege en perfekt pølse. For husk nu: En pølse skal serveres med "føl’se".

Senneps/estragon dip: Pluk estragonbladene og skyl dem i koldt vand. Hak dem fint og rør op med yoghurten - smag til med lidt salt, sennep og peber samt lidt fintrevet citronskal og lidt citronsaft. Lad den trække i 10 min.

Spidskål og ærter: Fjern evt. de yderste blade på spidskålen, flæk den på midten og igen på den anden led - således du har 4 stykker. Kom kålen i en bredbundet gryde med en af skærefladerne nedad, tilsæt ½ dl vand, en god klat smør, lidt salt og citronsaft. Kog under låg i 1 min., fjern derefter låget og lad det koge til vandet er fordampet. Fortsæt "kogningen" der nu, da vandet er fordampet, går over i en stegning. Når kålen er gylden på skærefladen tilsættes de bælgede ærter sammen med 2-3 spsk. vand og låget kommes på igen. Når vandet er fordampet igen, er både ærter og kål færdige. Vend kålen og kom det på en tallerken eller fad. Lad en god klat af den gode dip smelte ned mellem bladene og brug resten som dip til pølserne.

Kartofler: Skrab/skrub de nye kartofler og kog dem i vand med salt i 12-15 min. Dræn vandet fra og tilsæt en god klat smør og hakket persille. Læg låg på igen og ryst lidt rundt. Lad kartoflerne trække i 5 min. under låg.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?