0
Stegte plantedeller med dampede porrer og kapers/dild vinaigrette

Stegte plantedeller med dampede porrer og kapers/dild vinaigrette

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
porresalt
1 min.
Dampet porre og gulerod

Sæt en gryde med saltet vand over at koge. 

Pil det yderste lag af porren, skyl den grundigt, kassér den øverste grønne del og halvér dem på den korte led. 

Skræl guleroden, skyl den grundigt, og skær den i tykke stave. 

Kog grøntsagerne i ca. 10 min., indtil de er møre, men ikke overkogte, så de falder fra hinanden. Kogevandet skal blot simre, når grøntsagerne koges. 

hasselnøddekerner
5 min.
Nødderne

Nødderne ristes på en tør pande over middel varme, indtil de bliver gyldenbrune i overfladen. Tag dem af varmen, hak dem groft, og gem dem til senere.

kaperscitronolivenolie, ekstra jomfrusort pebersennephonningLys eddike
10 min.
Vinaigretten

Skyl dilden, afdryp den for vand, og hak den groft.

Dræn kapers for vand, og hak dem fint. Kom dem op i en skål sammen med dilden, og bland med 2 spsk. olie, 1/2 spsk. eddike, 1 tsk sennep, 1/2 tsk. honning pr. person, og smag til med salt, peber og citronsaft. 

gnocchi
15 min.
Gnocchien

Varm en pande op ved høj varme. Tilsæt 1 spsk. olie, og steg gnocchierne ca. 2 min. på hver side. De må gerne få en god brun farve på overfladen. Vend dem efterfølgende i vinaigretten. 

plantefars
20 min.
Dellerne

Varm en pande op ved middelhøj varme. Form 3 boller pr. person, og steg dem i 1 spsk. olie pr. person i ca. 3 min. på hver side. 

farmhouse cheddar
30 min.
Anretning

Anret dellerne på tallerkener med det dampede grønt ved siden af, og top dem med vinaigrette, revet citronskal og ost. 

Bonusinfo

Plantefars indeholder:

80% Grøntsager (Kartofler, løg, porre, blomkål, og broccoli).

Derudover: Ærtemel, havregryn (glutenfri), Rapsolie salt og krydderier.

Laktosefri

nøglehulsmærket og veganske frikadeller

Bonusinfo

Farmhouse cheddar er fremstillet af økologisk komælk fra Summeset i England. Osten fremstilles på samme gård, som køerne malkes, hvilket kaldes Single Farmhouse cheese. Når ostemassen er klar presses det i karet, og henlægger til efter syrning indtil den er klar til opskæring i små stykker, der saltes og presses ved meget højt tryk, hvorefter den lagres. En fantastisk autentisk ost der er milevidt fra de mange standardvarer du finder på cheddar-hylderne i dagligvarehandlen! 

Næringsindhold pr. person:

Energi:
590 kcal
Fedt:
30,4 g
heraf mættede fedtsyrer:
1 g
Kulhydrat:
64 g
heraf sukkerarter:
14,5 g
Kostfibre:
8,11 g
Protein:
14 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?