0
Stegte pølser fra Bodebjerg med gulerødder i estragonvinaigrette

Stegte pølser fra Bodebjerg med gulerødder i estragonvinaigrette

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
farvede gulerødder
1 min.
Gulerødderne

Forvarm ovnen til 200 grader.

Skrub gulerødderne grundigt under vand, og flæk dem i 4 stykker. Spred dem ud på en bradepande, dækket med bagepapir. Vend dem i 1/2 spsk. olie pr. person, og krydr med salt og peber. Bages i ca. 15 min., indtil gulerødderne har fået godt med farve og er blevet møre.

perlespelt
10 min.
Perlespelt

Kom spelten i en gryde med rigeligt vand og et skud salt. Lad den koge stille og roligt under låg i ca. 20 min., til den er mør.

rødløg
15 min.
Syltede rødløg

Pil løget, hak det fint, og vend det godt rundt med 2 spsk. eddike pr. person og lidt salt.

mandlerfriske pølser fra Bodebjerg med saltsyltet citron og rosmarin
20 min.
Mandler og pølser

Mandlerne ristes på en tør pande over middel varme, indtil de bliver gyldenbrune i overfladen. Tag dem af varmen, og gem dem til senere.

Læg pølserne på samme pande, og varm dem langsomt op på begge sider indtil servering.

rødt æbleestragon
25 min.
Salaten

Skyl æble og estragon grundigt, og afdryp begge dele for vand. Skær æblet i tern, og hak estragonen groft. 

Kom gulerødderne op i en skål sammen med spelt, syltet rødløg, æble, estragon og 1/2 spsk. olie pr. person. Vend det godt rundt, og smag til med salt og peber. Top med de ristede mandler.

30 min.
Anretning

Servér pølserne med salaten.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
578 kcal
Fedt:
29,9 g
heraf mættede fedtsyrer:
5,8 g
Kulhydrat:
45,9 g
heraf sukkerarter:
19,6 g
Kostfibre:
13,6 g
Protein:
25,3 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?