Forvarm ovnen til 200 grader.
Skrub gulerødderne grundigt under vand, og flæk dem i 4 stykker. Spred dem ud på en bradepande, dækket med bagepapir. Vend dem i 1/2 spsk. olie pr. person, og krydr med salt og peber. Bages i ca. 15 min., indtil gulerødderne har fået godt med farve og er blevet møre.
Kom spelten i en gryde med rigeligt vand og et skud salt. Lad den koge stille og roligt under låg i ca. 20 min., til den er mør.
Pil løget, hak det fint, og vend det godt rundt med 2 spsk. eddike pr. person og lidt salt.
Mandlerne ristes på en tør pande over middel varme, indtil de bliver gyldenbrune i overfladen. Tag dem af varmen, og gem dem til senere.
Læg pølserne på samme pande, og varm dem langsomt op på begge sider indtil servering.
Skyl æble og estragon grundigt, og afdryp begge dele for vand. Skær æblet i tern, og hak estragonen groft.
Kom gulerødderne op i en skål sammen med spelt, syltet rødløg, æble, estragon og 1/2 spsk. olie pr. person. Vend det godt rundt, og smag til med salt og peber. Top med de ristede mandler.
Servér pølserne med salaten.
Kundekommentarer ()