0
Stegte pølser med krydrede kikærter, dampet kål og yoghurtdressing

Stegte pølser med krydrede kikærter, dampet kål og yoghurtdressing

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
25 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
Chorizo picantespidskålhvidløgagurk
1 min.
Grønt

Start med at skylle spidskål og agurk, og pil hvidløg.

Hak hvidløget fint. Skær spidskål ud i store både, og skær agurken i små tern.

Skær pølsen i tykke skiver.

kikærter i vandChorizo picantetomatpuréhvidløg
5 min.
Tomatstuvning

Sæt en bred gryde over mellemhøj varme, og tilsæt lidt olivenolie. Steg først pølserne i 3-4 min., til de har taget farve. Tag dem herefter op af gryden igen. Skru en anelse ned for gryden, og sauter hvidløg i 1-2 min., indtil de dufter kraftigt. Kom så tomatpure og drænede kikærter op til hvidløgene, og steg det hele af under omrøring i 2-3 min.

Tilsæt pølserne og ca. 1/2 dl vand pr. kuvert, læg låg på gryden, og lad det hele simre i 7-10 min.

spidskålshivid pologræsk yoghurt, 10%agurk
20 min.
Kål

Læg kålbådene op i en gryde, dæk bunden med vand, og krydr med lidt salt. Damp kålen under låg i 3-4 min., til den er mørnet en smule, men stadig har masser af bid.

Rør krydderblandingen sammen med græsk yoghurt.

Smag agurketernene til med lidt lys eddike, så de bliver godt syrlige.

25 min.
Anretning

Smag de stuvede kikærter til en sidste gang, og anret dem i en dyb tallerken med dampet kål, agurker og yoghurtdressing ved.

Velbekomme!

Bonusinfo

Om Chorizo picante:
Spanske Louis Gil laver økologisk charcuterie fra allerøverste hylde og det gælder også hans chorizo. Den krydrede chorizo af spansk svinekød og spæk er tørret i hesteskoform og har en intens, rød farve, en aromatisk duft og en fyldig, stærk smag. 

Denne super smagsfulde chorizo kommer fra familie virksomheden Luis Gil i Rioja i det nordlige Spanien. Familiens oldemor Marie startede fremstilling af charcuterie i 1920'erne, og hun solgte hendes produkter på det lokale marked. Sønnen Luis videreførte traditionerne og professionaliserede virksomheden. Den nye generation har investeret i omlægningen af egen svinefarm med økologiske svin, som danne grundlag for disse sublime Produkter.

Bonusinfo

Shivid polo krydderimix indeholder:

  • 50% tørret dild
  • 25% løgpulver
  • 24,5% hvidløgspulver
  • 0,5% safran

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?