0
Stegte pølser med linser, tomater og cremede ræddiker

Stegte pølser med linser, tomater og cremede ræddiker

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
25 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
grønne linser
1 min.
Linser

Start med at sætte linser over at koge i en gryde med rigeligt vand og et skud salt. Linserne skal koge i ca. 15 min.

creme fraiche 18%Fynsk Rygeost  - fra Gundestrup Mejeriræddiker
3 min.
Ræddiker

Skræl ræddikerne, og skær dem i grove tern. Kom dem op i en gryde, dæk med vand, og tilsæt lidt olivenolie og lidt salt. Lad ræddikerne simre stille og roligt i ca. 5 min., til de er møre.

Rør creme fraiche og rygeost sammen i en skål. Dræn ræddikerne, og vend dem sammen med cremen.

tomater på stilk, fx cherry, blomme eller cocktail
10 min.
Grønt

Skyl salaten i 2 hold koldt vand, og slyng den tør i en salatslynge. Skær tomaterne i halve. Vend tomater og salat sammen med de drænede linser, og smag til med lidt olivenolie, salt og friskkværnet peber. 

Chorizo picante
20 min.
Pølser

Steg pølserne på en godt varm pande i ca. 5 min i alt.

25 min.
Anretning

Anret pølser, linsesalat og ræddiker på en tallerken.

Velbekomme!

Bonusinfo

Om Chorizo picante:
Spanske Louis Gil laver økologisk charcuterie fra allerøverste hylde og det gælder også hans chorizo. Den krydrede chorizo af spansk svinekød og spæk er tørret i hesteskoform og har en intens, rød farve, en aromatisk duft og en fyldig, stærk smag. 

Denne super smagsfulde chorizo kommer fra familie virksomheden Luis Gil i Rioja i det nordlige Spanien. Familiens oldemor Marie startede fremstilling af charcuterie i 1920'erne, og hun solgte hendes produkter på det lokale marked. Sønnen Luis videreførte traditionerne og professionaliserede virksomheden. Den nye generation har investeret i omlægningen af egen svinefarm med økologiske svin, som danne grundlag for disse sublime Produkter.

Bonusinfo

Rygeosten er den eneste ægte danske ost, der ikke er inspireret fra udlandet. Ostetypen har sin start på Fyn i 1800-tallet, hvor den blev lavet ude på mange gårde. Dette er også årsagen til at det ofte kaldes “Fynsk Rygeost”. Nogle mener, at rygeosten dog kan spores helt tilbage til vikingetiden. Denne gamle danske specialitet har Gundestrup Mejeri specialiseret sig i at producere.

Striberne på osten stammer fra den rist, som osten ligger på mens den ryges.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?