Husk at vaske hænderne grundigt, inden du går igang. Skyl derefter alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk også at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Kom byggen i en gryde med rigeligt vand og et skud salt. Lad den koge stille og roligt under låg i ca. 15 min., indtil den er mør.
Forvarm ovnen til 200 grader alm. varme. Dæk en bradepande med bagepapir.
Skær pastinak og persillerod i ca. 1 cm tykke skiver, spred dem ud på bagepladen, og vend dem med 1/2 spsk. olie pr. person. Krydr med salt og peber og bag grøntsagerne i 15-20 min., indtil rødderne har fået farve og er blevet møre.
Skær osten i grove stykker.
Læg pølserne i et ildfast fad, og bag dem i ca. 5 min., indtil de er gennemvarme.
Dræn byg og oliven for vand, og kom begge dele op i en skål sammen med rødder, ost og citronsaft.
Vend det godt rundt og smag til med salt og peber.
Servér salaten med de bagte pølser.
Pecorino Romano D.O.P er fremstillet af fåremælk i den Italienske region Roma.
Pecorino er med sin grynede konsistens meget anvendt i madlavning som riveost, smagen adskiller sig fra parmesan ved at være mere karakteristisk, salt og mere smagfuld.
Fantastisk på frisk pasta - hen over en pizza, i en salat eller blot som et stykke ost med brød.
Pecorino Romano modnes fra 4 måneder til et år.
Skagenfoods udvalgte grønne oliven er Nocellara oliven som gror på den solbeskinnede Rocca Messina ca. 40 kilometer øst for Rom. Denne familiegård er som en af de meget få certificeret til at have Oliventræerne certificerede som Økologiske. Olivene plukkes i oktober, november og december hvorefter de bringes i saltlage for at fjerne den bitre smag som er i alle oliven. Herefter udvandes de med frisk vand for at nedbringe saltindholdet i frugten. Super godt til salater, pizza, fisk og kød.
Kundekommentarer ()