0
Bodebjergpølser med rødder fra Kiselgården, grønne oliven og pecorino

Bodebjergpølser med rødder fra Kiselgården, grønne oliven og pecorino

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Efterår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Husk at vaske hænderne grundigt, inden du går igang. Skyl derefter alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk også at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

perlebyg
1 min.
Kog byggen

Kom byggen i en gryde med rigeligt vand og et skud salt. Lad den koge stille og roligt under låg i ca. 15 min., indtil den er mør.

pastinakpersillerod
3 min.
Bag rødderne

Forvarm ovnen til 200 grader alm. varme. Dæk en bradepande med bagepapir.

Skær pastinak og persillerod i ca. 1 cm tykke skiver, spred dem ud på bagepladen, og vend dem med 1/2 spsk. olie pr. person. Krydr med salt og peber og bag grøntsagerne i 15-20 min., indtil rødderne har fået farve og er blevet møre.

pecorino romano
15 min.
Skær osten

Skær osten i grove stykker.

friske pølser fra Bodebjerg med saltsyltet citron og rosmarin
20 min.
Bag pølserne

Læg pølserne i et ildfast fad, og bag dem i ca. 5 min., indtil de er gennemvarme.

citron
25 min.
Færdiggør salaten

Dræn byg og oliven for vand, og kom begge dele op i en skål sammen med rødder, ost og citronsaft.

Vend det godt rundt og smag til med salt og peber.

30 min.
Anretning

Servér salaten med de bagte pølser.

Bonusinfo

Pecorino Romano D.O.P er fremstillet af fåremælk i den Italienske region Roma.

Pecorino er med sin grynede konsistens meget anvendt i madlavning som riveost, smagen adskiller sig fra parmesan ved at være mere karakteristisk, salt og mere smagfuld.

Fantastisk på frisk pasta - hen over en pizza, i en salat eller blot som et stykke ost med brød.

Pecorino Romano modnes fra 4 måneder til et år.

Bonusinfo

Skagenfoods udvalgte grønne oliven er Nocellara oliven som gror på den solbeskinnede Rocca Messina ca. 40 kilometer øst for Rom. Denne familiegård er som en af de meget få certificeret til at have Oliventræerne certificerede som Økologiske. Olivene plukkes i oktober, november og december hvorefter de bringes i saltlage for at fjerne den bitre smag som er i alle oliven. Herefter udvandes de med frisk vand for at nedbringe saltindholdet i frugten. Super godt til salater, pizza, fisk og kød.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
586 kcal
Fedt:
25,8 g
heraf mættede fedtsyrer:
4,8 g
Kulhydrat:
49,8 g
heraf sukkerarter:
11,4 g
Kostfibre:
16,5 g
Protein:
29,5 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?