Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.
Forvarm ovnen ved 180 grader varmluft.
Dæk en bageplade med bagepapir.
Skær kartoflerne i både, spred dem ud på bagepladen, vend dem i 1 tsk. olie pr. pers., og krydr dem med salt.
Bag kartoflerne i ca. 20 min., indtil de har fået en gylden farve, og er bløde ind til midten. Rør evt. lidt i kartoflerne undervejs for en jævn stegning.
Sæt en gryde med godt saltet vand over at koge.
Hak kålen i strimler, og kog dem i 30 sek., til det falder sammen. Sluk for gryden, overfør til en sigte, og lad det dampe af.
Steg pølserne på en pande ved lav varme i 1 tsk. olie pr. pers. i ca. 3 min. på hver side, indtil de får farve, og er gennemvarme.
Kom smørret, revet citronskal og citronsaft i kålen, og varm det op, indtil smørret er smeltet.
Smag kålen til med salt og peber, og anret den i et fad.
Riv osten henover, og top med dildskud.
Servér pølserne med kålen og kartoflerne.
Krystal Karl er en dansk ost fremstillet af 100% komælk. De økologiske køer græsser i det midtjyske kuperede terræn omkring Himmelbjerget, hvorfra mælken forsigtigt transporteres til det lille, lokale mejeri, hvor osten fremstilles under kyndig overvågning af den lokale ostemester. Osten fremstilles efter mejeriets lokale traditioner og den specielle mælkesyrekultur der frembringer den unikke krystallinske smagsoplevelse. De krystallerede proteiner opstår under modningen, men kan fra produktion til produktion variere i mængde. Krystal Karl modnes videre på GRAND fromages affinageri i mere end 12 måneder.
Krystal Karl er en UMAMI-BOMBE!
- og modnes så længe for at give den maksimale Umami smag. Dette medfører også små farvenuancer, lækre krystaller og varierende tørhed af osten.
Alt sammen med et formål: Maximal Umami!
Kommentarer og forslag til opskriften