Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Skyl quinoaen i en sigte, og sæt den over at koge i rigeligt, letsaltet vand. Lad den koge stille og roligt i 5-10 min. under låg, til den er mør.
Kernerne ristes på en tør pande over middel varme, indtil de bliver gyldenbrune i overfladen. Tag dem af varmen og gem til senere.
Skær tomaterne og blommerne i tern.
Varm en pande op ved høj varme. Steg kyllingebryst i 1/2 spsk. olie pr. person i 3-4 min. på begge sider, indtil kyllingen lige netop er gennemstegt.
Lad kyllingen hvile 5 min, før den skæres i skiver, og krydres godt med salt og peber.
Varm en pande op ved høj varme og skær kålen i mundrette stykker.
Steg kålen i 1/2 spsk. olie pr. person i 2-3 min., indtil kålen får godt med farve og bliver mør. Hvis man er flere end 2 personer, kan man med fordel stege kålen over flere omgange.
Overføres til en stor skål sammen med quinoaen, tomaten, blommerne, solsikkekernerne og revet ost.
Vend det godt rundt og smag til med salt og peber.
Servér kylling sammen med quinoasalaten.
Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.
Kundekommentarer ()