0
Stegte rejer i grøn karry med frisk spinatsalat og bagt blomkål

Stegte rejer i grøn karry med frisk spinatsalat og bagt blomkål

Hovedingrediens:
Skaldyr
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
grønne linser
1 min.
Linserne

Kom linserne i en gryde med rigeligt vand og et skud salt. Lad linserne koge stille og roligt under låg i ca. 20 min., til de er møre.

blomkål
3 min.
Blomkålet

Forvarm ovnen til 200 grader. 

Skyl blomkålet grundigt, og skær det i mundrette stykker. Spred stykkerne ud på en bageplade dækket med bagepapir, vend dem i 1/2 spsk. olie pr. person, og krydr med salt. 

Bag blomkålet i ca. 20 min., indtil det har fået godt med farve og er mørt.  

babyspinatcitron
10 min.
Spinaten

Varm en pande op ved høj varme. Når den er rygende varm, steges spinaten i 1 tsk. olie pr. person i ca. 30 sek., indtil den falder lidt sammen. Overfør spinaten til en skål. Lige før servering, vendes spinaten med lidt salt, peber og citronsaft. 

Grøn thai-karry sovsSkagenfood håndpillede Ishavsrejer
20 min.
Rejerne

Varm en kasserolle op ved høj varme. Når den er rygende varm, steges rejerne i 1 tsk. olie pr. person i ca. 30 sekunder. Skru ned for varmen, hæld karrysovsen i, og varm den stille og roligt op.

30 min.
Anretning

Servér linserne med det bagte blomkål, rejer i karrysauce og spinatsalat. 

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Vores udvalgte rejer er fanget i Ishavet i det Nordatlantiske område omkring Grønland og Canada. De koges direkte på havet, og fryses straks derefter ind. Efterfølgende bliver de håndpillet, for så at blive lagt i lage. Kvalitet, der bare smager godt! 

Rejerne er bæredygtigt fanget og MSC certificerede.

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
586 kcal
Fedt:
25,5 g
heraf mættede fedtsyrer:
15,2 g
Kulhydrat:
61,1 g
heraf sukkerarter:
6,7 g
Kostfibre:
6,6 g
Protein:
27,4 g