
Kom linserne i en gryde med rigeligt vand og et skud salt. Lad linserne koge stille og roligt under låg i ca. 20 min., til de er møre.
Forvarm ovnen til 200 grader.
Skyl blomkålet grundigt, og skær det i mundrette stykker. Spred stykkerne ud på en bageplade dækket med bagepapir, vend dem i 1/2 spsk. olie pr. person, og krydr med salt.
Bag blomkålet i ca. 20 min., indtil det har fået godt med farve og er mørt.
Varm en pande op ved høj varme. Når den er rygende varm, steges spinaten i 1 tsk. olie pr. person i ca. 30 sek., indtil den falder lidt sammen. Overfør spinaten til en skål. Lige før servering, vendes spinaten med lidt salt, peber og citronsaft.
Varm en kasserolle op ved høj varme. Når den er rygende varm, steges rejerne i 1 tsk. olie pr. person i ca. 30 sekunder. Skru ned for varmen, hæld karrysovsen i, og varm den stille og roligt op.
Servér linserne med det bagte blomkål, rejer i karrysauce og spinatsalat.
Vores udvalgte rejer er fanget i Ishavet i det Nordatlantiske område omkring Grønland og Canada. De koges direkte på havet, og fryses straks derefter ind. Efterfølgende bliver de håndpillet, for så at blive lagt i lage. Kvalitet, der bare smager godt!
Rejerne er bæredygtigt fanget og MSC certificerede.
EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.
3 fun facts om EVOO
Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.
Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.
En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.
Kommentarer og forslag til opskriften