0
Stegte ris med kylling, spidskål, peanuts og æg

Stegte ris med kylling, spidskål, peanuts og æg

Louisa Lorang
Opskriften er udviklet af:
LynKassen by Louisa Lorang
Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
25 minutter
Opskriftstype:
Børnevenlige

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.

basmatirisKylling i strimlerspidskålgulerødderhvidløg
1 min.
Forberedelse

Skyl risene grundigt, og kom dem i en gryde med rigeligt, kogende, letsaltet vand. Kog risene i 9-12 min. (afhængig af konsistensen du ønsker på risene), og hæld al overskydende vand fra.

OBS: Hvis du modtager kyllingebryst, skal du skære det i strimler.

Steg kyllingestrimlerne i olie på en stor varm pande i ca. 6-8 min., til de er gyldne og gennemstegte. Krydr med salt, og tag dem af panden. 

Snit spidskål fint. Skrub eller skræl gulerødder, og riv dem groft. Pil hvidløg, og snit dem i tynde skiver. 

Sautér alle grøntsagerne i olie på den varme pande i ca. 2-4 min., til de er faldet godt sammen, men uden at de tager farve. Krydr dem med salt og sukker, og tag dem af panden. 

ægtamari soya saucepeanuts
17 min.
Stegte ris

Steg de kogte ris på den varme pande i 1-2 min. i rigelig olie. Skub dem tilside, og kom mere olie på den frie del af panden. 

Steg æggene til røræg på den frie del af panden, og vend dem med ris.

Kom grøntsager og kylling tilbage på panden, tilsæt tamari soya, og smag til med salt og evt. mere sukker. 

TIP: Brug 2 pander, hvis du ikke har en meget stor pande. 

 

forårsløglimeSød chilisauce
24 min.
Anretning

Snit forårsløg fint. Hak peanuts groft, og skær lime i både. 

Anret stegte ris i dybe tallerkener toppet med peanuts og forårsløg, og servér straks med sød chilisauce, limebåde og evt. soya sauce, hvis du har mere tilbage.

Kommentarer og forslag til opskriften