0
Grønne stegte ris med okse og Hoisin-sauce

Grønne stegte ris med okse og Hoisin-sauce

Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
oksestrimlergrønne aspargesgrøn courgetteingefær
1 min.
Klargøring
  1. Start med at røre kødet med sammen med ( pr. person ):
    1/5 tsk. natron
    1/4 tsk. salt
    1 spsk. vand
    1 tsk. Maizena eller kartoffelmel
    1-2 tsk. fintrevet ingefær ( den behøver ikke blive skrællet inden du river den )
    Halvdelen af hvidløget - fintrevet. 

  2. Risen sættes over at koge efter anvisningen på posen.
    Når risen er færdig, hældes den over på det fad, du vil servere den færdige ret på, for at afkøle.

  3. Grøntsagerne skylles og skæres i mundrette bidder.
    Resten af hvidløget hakkes fint.
oksestrimlergrønne aspargesgrøn courgetteris
15 min.
Stegning af retten
  1. En stor pande, eller en wok sættes over at varme op på fuldt blus.

  2. Når panden er meget varm, hældes et par spsk. olie på, og grøntsagerne ( inkl. hvidløget ) steges til de er næsten møre. 
    De må godt få meget varme, så bare skru helt op for panden!  Krydr med salt og peber.

  3. Grøntsagerne tages af panden og holdes lune på en tallerken.

  4. Panden/wokken varmes op igen med lidt olie i, og kødet steges hurtigt et par minutter, til det bliver gyldent. 
    Kødet lægges over til grøntsagerne.

  5.  Panden varmes op igen, og risen steges ved hård varme et par minutter.

30 min.
Samling af retten.
  1. Hæld kødet og grøntsagerne over til risen på wokken eller panden, og varm det hele godt igennem.

  2. Hoisin-saucen tilsættes sammen med et par spsk vand pr. person.
    Lad stege/dampe et par minutter, og vend så retten ud på et stort fad.
     

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?