0
Grønne stegte ris med okse og Hoisin-sauce

Grønne stegte ris med okse og Hoisin-sauce

Hovedingrediens:
Okse
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
oksestrimlergrønne aspargesgrøn courgetteingefær
1 min.
Klargøring
  1. Start med at røre kødet med sammen med ( pr. person ):
    1/5 tsk. natron
    1/4 tsk. salt
    1 spsk. vand
    1 tsk. Maizena eller kartoffelmel
    1-2 tsk. fintrevet ingefær ( den behøver ikke blive skrællet inden du river den )
    Halvdelen af hvidløget - fintrevet. 

  2. Risen sættes over at koge efter anvisningen på posen.
    Når risen er færdig, hældes den over på det fad, du vil servere den færdige ret på, for at afkøle.

  3. Grøntsagerne skylles og skæres i mundrette bidder.
    Resten af hvidløget hakkes fint.
oksestrimlergrønne aspargesgrøn courgetteris
15 min.
Stegning af retten
  1. En stor pande, eller en wok sættes over at varme op på fuldt blus.

  2. Når panden er meget varm, hældes et par spsk. olie på, og grøntsagerne ( inkl. hvidløget ) steges til de er næsten møre. 
    De må godt få meget varme, så bare skru helt op for panden!  Krydr med salt og peber.

  3. Grøntsagerne tages af panden og holdes lune på en tallerken.

  4. Panden/wokken varmes op igen med lidt olie i, og kødet steges hurtigt et par minutter, til det bliver gyldent. 
    Kødet lægges over til grøntsagerne.

  5.  Panden varmes op igen, og risen steges ved hård varme et par minutter.

30 min.
Samling af retten.
  1. Hæld kødet og grøntsagerne over til risen på wokken eller panden, og varm det hele godt igennem.

  2. Hoisin-saucen tilsættes sammen med et par spsk vand pr. person.
    Lad stege/dampe et par minutter, og vend så retten ud på et stort fad.
     

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.