0
Stegte svinekoteletter med rösti, frisk salat og dilddressing

Stegte svinekoteletter med rösti, frisk salat og dilddressing

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
35 minutter
Opskriftstype:
Slankemad

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

bagekartoflergulerodhvedemel
1 min.
Riv grøntsagerne

Riv kartoflerne og guleroden på den grove side af et rivejern, og overfør til en stor skål. Krydr godt med salt. Tilsæt 1/2 spsk. hvedemel pr. person, og rør godt rundt.

Lad det stå til senere.

yoghurt naturel 0,5%tørret dild
10 min.
Rør yoghurten

Hæld yoghurten i en skål og tilsæt den tørrede dild. Smag dressingen til med salt og peber.

Batavia salat
15 min.
Forbered salaten

Pil bladene fra stokken på salaten og skær i grove stykker. Anret på et fad og hæld dildyoghurten henover ved servering.

æg
20 min.
Steg röstien

Varm en pande op ved middelhøj varme. Kassér vandet der har samlet sig i bunden af skålen med de revne grøntsager. Slå ægget ud i massen og rør det godt sammen.

Hæld 1/2 spsk. olie pr. person i panden, og læg små kager af et ca. 2 cm tykt lag röstiblanding på panden. Lad röstierne stege i 4-5 min. på den ene side og tage godt med farve. Vend röstien, og steg den gylden og mør på den anden side. Lad den stegte rösti ligge på fedtsugende papir indtil servering.

kotelet af gris
25 min.
Steg kødet

Varm en pande op ved høj varme. Steg kødet i 1 tsk. olie pr. person i ca. 3-4 minutter på hver side, indtil det er gennemstegt. Krydres godt med salt.

35 min.
Anretning

Servér kødet med röstien og salaten.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
597 kcal
Fedt:
23,7 g
heraf mættede fedtsyrer:
4,9 g
Kulhydrat:
52,7 g
heraf sukkerarter:
14,2 g
Kostfibre:
9,3 g
Protein:
37,1 g