0

Stegte torskefileter i ærtesuppe med mynte og grøn chili

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem. 

løghvidløggrøn chili
1 min.
Hak løget

Hak løget, chilien (pas på med mængden - den er stærk) og hvidløget og overfør til en gryde med 1 spsk. olie pr. person. Steg løgene ved middel varme under omrøring, indtil de bliver bløde.

mynte
10 min.
Hak mynten

Hak myntebladene groft.

ærter, frostcitron
15 min.
Rør suppen

Kom ærterne i gryden og dæk med vand og få det op at simre. Blend suppen med en stavblender og smag til med salt, peber og citronsaft.

Primitivo surdejs bolle med fuldkorn
20 min.
Lun bollerne

Bag eller rist bollerne på en brødrister.

torskefilet med skind
25 min.
Steg fisken

Varm en pande op ved høj varme og skær fisken i portionsstørrelser.

Når panden er godt gennemvarm, tilsættes 1/2 spsk. olie pr. person. Læg fiskens skindside på panden og lad det stege i ca. 2-3 min. ved middelhøj varme. 

Vend fisken om på den modsatte side og steg videre i ca. 30 sek. Vil du have fisken helt gennemstegt, så lad den stege 3 min. på begge sider. 

Tag fisken af panden, krydr godt med salt og servér straks.

30 min.
Anretning

Fordel suppen i skåle og top med fisken og mynten. Servér brødet til.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Primitivo surdejsboller:

Rugsurdej og fuldkornssurdej æltes med italiensk Tipo 00 hvedemel samt fuldkornshvedemel og hørfrø. Et højt vandindhold og lang fermenteringsproces resulterer i en bolle med smag, saft og karakter.