
Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.
Hak løget, chilien (pas på med mængden - den er stærk) og hvidløget og overfør til en gryde med 1 spsk. olie pr. person. Steg løgene ved middel varme under omrøring, indtil de bliver bløde.
Hak myntebladene groft.
Kom ærterne i gryden og dæk med vand og få det op at simre. Blend suppen med en stavblender og smag til med salt, peber og citronsaft.
Bag eller rist bollerne på en brødrister.
Varm en pande op ved høj varme og skær fisken i portionsstørrelser.
Når panden er godt gennemvarm, tilsættes 1/2 spsk. olie pr. person. Læg fiskens skindside på panden og lad det stege i ca. 2-3 min. ved middelhøj varme.
Vend fisken om på den modsatte side og steg videre i ca. 30 sek. Vil du have fisken helt gennemstegt, så lad den stege 3 min. på begge sider.
Tag fisken af panden, krydr godt med salt og servér straks.
Fordel suppen i skåle og top med fisken og mynten. Servér brødet til.
Primitivo surdejsboller:
Rugsurdej og fuldkornssurdej æltes med italiensk Tipo 00 hvedemel samt fuldkornshvedemel og hørfrø. Et højt vandindhold og lang fermenteringsproces resulterer i en bolle med smag, saft og karakter.
Kommentarer og forslag til opskriften