0
Stegte vagtler med reine claude blommer, salvie og Karl Johan sauce

Stegte vagtler med reine claude blommer, salvie og Karl Johan sauce

Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Sådan gør du:

Fjern evtentuelle rester af blod/lunger indvendigt og dup vagtlerne tørre med køkkenrulle udvendigt - krydr dem godt både indeni og udenpå med salt og sort peber. Kom 1 helt upillet fed hviløg og en kvist salvie og en kvist timian ind i hver fugl og luk dem med en kødnål - eller bind dem op med kødsnor.

Varm smørret i en stegegryde (med låg) og brun vagtlerne godt på alle sider. Skær bacon i tern af ca. 2x2 mm og steg baconen med indtil det er semisprødt.

Rens dine Karl Johan svampe grundigt og skær dem i tern på ca 1 x 1 cm og kom dem ved og steg dem med sammen med finthakkede skalottløg og 2 fed hakket hvidløg. Kom hvidvin på og lad det koge ind til det halve. Tilsæt hønsefond og kog igennem. Tilsæt fløde og kog igen igennem. Kom låg på og lad vagtlerne braissere i 25-30 minutter i en 165 grader varm ovn.

Tag vagtlerne op og stil dem et lunt sted overdækket med stanniol og et viskestykke, mens du laver saucen færdig. Reducer saucen ind indtil den er cremet og paseende i konsistens. Smag til med salt og peber samt plukkede og hakkede timianblade. Juster evt. smagen med en knivspids sukker og lidt citronsaft .Tilsæt de udstenede og kvarte reine claude blommer til saucen og lun dem igennem.

Anretning: Server vagtlerne med garnituren og saucen - og evt. nogle stegte kartofler dertil fx pommes hasselbach, ovnbagte, rissolles eller lign. Server gerne en simpel grøn salat vendt i lidt vinaigrette dertil.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?