0
Stenbiderrogn på rösti med syrnet fløde (eller cremefraiche)

Stenbiderrogn på rösti med syrnet fløde (eller cremefraiche)

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
45 minutter
Opskriftstype:
Gourmet
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Stenbiderrogn, Fløde, Mælk

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
fløde 38% (piskefløde)
0 min.
Sådan laver du syrnet fløde:

Prøv at lave din egen syrnede fløde - det smager vildt godt og er supernemt. Til den syrnede fløde skal du blande kærnemælk og piskefløde i en HELT REN skål og lade det stå tildækket ved stuetemperatur (18-22 grader) i 24-48 timer indtil det tykner og syrner. Jeg foretrækker 48 timer, da det giver mere karakter til fløden. Brug helt friske og økologiske mejeriprodukter, det bliver bedst. Som alternativ til den hjemmelavede syrnede fløde kan du sagtens bruge en god fed cremefraiche på 38 % - eller hvis du er heldig at finde den på 48 % - og ja, ja, det er da ikke forbudt at bruge hverken 18 % eller 9 % - men det smager bare ikke lige så godt.

renset stenbiderrogn
5 min.
Stenbiderrogn:

Den stenbiderrogn, du modtager fra Skagenfood er allerede renset og saltet. Smag på den og tilsæt efter behag, mere salt og evt. lidt sukker (sukkeret fremhæver sammen med salt smagen). Som en tommelfingerregel krydrer jeg med 5 gram fint salt og 2 gram sukker pr. kg. renset usaltet rogn. Kom rognen tilbage i en sigte og lad den igen afdryppe 5-10 minutter! Nu kan den opbevares i små bøtter på køl i 3-4 dage (stil den på det koldeste sted i dit køleskab).

15 min.
De perfekte Pommes Rösti:

 

  • 4 store bagekartofler (gerne Maris Piper)
  • 4 spsk smør
  • 4 spsk gåsefedt (andefedt er også godt) - (begge dele kan erstattes af mere smør eller olivenolie)

Sådan gør du:

Skrub og skyl kartoflerne grundigt og kog dem med skrællen på i rigeligt godt saltet vand indtil de er næsten møre. (ca 20 min). Tag dem op og lad dem afkøle i mindst et par timer derefter. Pil nu skrællen af og riv dem på den grove side af et rivejern - krydr kartaoffelmassen med salt og sort peber.

Steg små røsti på blinispander eller større rösti på størrer "sliplet" pander. Varm halvt fedt og halvt smør på en pande og tilsæt derefter revet kartoffel til panden - lad det stege i et par minutter. Pres det derefter til en flad rösti (ca. 2-3 cm høj) ved at trykke ned så let som muligt. Lad det stege i et par minutter igen hvorefter du forsigtigt begynder at ryste panderne for at at løsne kartoffelerne. Fortsæt med at stege i ca 10 minutter til de er gyldne og sprøde på den ene side. Nu skal de vendes - og det gøres nemmest ved at placere en plade på toppen af panden og vende det om så röstien nu har den stegte side opad på pladen (PAS PÅ DET VARME FEDTSTOF). Tilsæt resten af smørret og gåsefedtet til panderne og skub nu kartoflen tilbage i panden med den ustegte side nedad. Steg i yderligere 10 minutter til den er gylden og sprød - servér straks.

 

45 min.
Anretning:

Soigner rødløget og hak det fint. Pluk dilden.

Anret fx. som vist på billedet - med et godt vrid af sort peber fra peberkværn.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?