0
Sticky chicken wings med bagte kartofler og glaskålsslaw

Sticky chicken wings med bagte kartofler og glaskålsslaw

Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
Hopballe Mølle kylling, vingerbagekartofler
1 min.
Kødet og kartoflerne

Forvarm ovnen til 200 grader. 

Læg kødet på en bradepande dækket med bagepapir. Krydr kødstykkerne godt med salt, og bag dem i ca. 20 min., indtil de har fået godt med farve.

Skrub kartoflerne under vand, og skær dem ud i stave. Spred dem ud på en bageplade dækket med bagepapir, vend dem i 1 spsk. olie pr. person, og krydr med salt. Bag kartoflerne i ca. 20 min., indtil de har fået en gylden farve og er bløde ind til midten. Rør evt. lidt i kartoflerne undervejs for en jævn stegning.

glaskålgulerodLys eddikeyoghurt 3,5 %
10 min.
Salaten

Skræl gulerod og glaskål, og skyl dem grundigt. Riv dem på den grove side af et rivejern, og krydr godt med salt, som vendes rundt i blandingen.

Lad blandingen stå i 5 min. Dræn væden fra, og bland  med yoghurten og 1/2 spsk. eddike pr. person. 

Smag til med salt og peber.

Sød chilisaucehvidløg
15 min.
Kyllingen

Pil hvidløget, og skær det i tynde skiver. Varm en pande op ved middelhøj varme. Hæld sweet chili og hvidløg i panden, og lad det simre lidt, indtil hvidløget bliver gyldent. Kom de bagte kyllingevinger i panden, og lad dem simre under omrøring, indtil sovsen klistrer sig til kødet.

30 min.
Anretning

Servér kødet med salat og de bagte kartofler.

Bonusinfo

Kyllinger fra Hopballe Mølle

Hopballe kyllinger er af en helt speciel race, Hubbard 787 hedder de så mundret. Disse kyllinger vokser langsommere end den race, der benyttes i den konventionelle kyllingeproduktion. Racen og den ekstra voksetid gør, at kyllingerne er mere aktive og robuste og det betyder også, at ben og knogler kan udvikle sig i takt med, at kyllingerne tager på i vægt.

Hopballe lægger stor vægt på dyrevelfærd, og det er tydeligt, at både racen og den ekstra tid gør disse kyllinger meget mere aktive og robuste. En Hopballekylling har 4–5 gange så meget plads som en konventionel kylling. Pladsen gør, at kyllingerne rører sig meget mere, det giver muskler og kødet får dermed meget mere struktur. Hver aften slukkes lyset og kyllingerne får 8 timers ubrudt søvn som giver ro i flokken og forbedrer trivslen.

Disse kyllinger kræver generelt også lidt længere tilberedningstid end du måske er vandt til og når man skal tranchere brystkødet er det vigtigt, at det skæres på tværs af fibrene, da strukturen i kødet ellers kan få det til at føles sejt! Til gengæld får man altså en oplevelse på smag og ikke mindst struktur, som ellers er gået helt bort når man spiser industrikyllinger. 

Du kan også se forskel på kødets farve. I gamle dage talte man om det mørke kød og det lyse kød på en kylling - men i dag er det hele jo kridhvidt på de fleste (industri) kyllinger. Men her er lårkødet altså mørkere og mere kraftigt smagende, mens brystkødet har en meget mere fin og delikat smag.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
587 kcal
Fedt:
22 g
heraf mættede fedtsyrer:
5,8 g
Kulhydrat:
59,1 g
heraf sukkerarter:
11,5 g
Kostfibre:
9,3 g
Protein:
33 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?