0
Sticky kylling med broccoli, ingefær og sesam

Sticky kylling med broccoli, ingefær og sesam

Louisa Lorang
Opskriften er udviklet af:
LynKassen by Louisa Lorang
Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Forår, Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
25 minutter
Opskriftstype:
Børnevenlige

Du kan sagtens bruge kartoffelmel eller hvedemel i stedet for maizena. 

Jeg foretrækker at bruge brun farin, men alm. sukker kan også bruges. 

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

jasminrissesamfrøbroccoliløgforårsløghvidløgKylling i strimler
1 min.
Ris og kylling

Skyl risene grundigt i rigeligt koldt vand. Hæld dem i en gryde, og rør rundt med en ske eller med hånden. Kassér derefter vandet, der er blevet hvidt. Gentag, indtil vandet er klart.

Kog rigeligt vand (som når du koger pasta) op med lidt salt i. Kom ris i, når vandet koger. Sæt låg på, bring tilbage i kog, og skru ned, så risene netop koger! Sæt uret, tik, tak - efter 9 min. hældes vandet fra. På med låget igen, skru ned på 1, og lad risene trække 5-10 min.

Kom kyllingen i en frysepose med 1 spsk. maizena pr. pers. (brug 3-4 spsk. ved 4 el. 5 pers.), og ryst den grundigt. 

Rist sesamfrø i en varm wok (eller pande) i ca. 2 min. Hæld dem i en skål, og tør wokken af. 

Skær broccoli i mundrette buketter. Skær skrællen af stokken, og skær den i stave.

Skær løg i både, og snit forårsløg (gem toppen til servering). 

Pil hvidløg, og skær det i tynde skiver.

Riv ingefær (ok med skræl på). 

tamari soya sauce
10 min.
Sticky chicken

Steg broccoli, løg og hvidløg i olie i den varme wok i ca. 2-3 min. Krydr med salt, og tag det op af wokken. 

Kom ny olie i wokken, og steg kyllingen i et par minutter, til den er gylden. Tilsæt ingefær, og steg yderligere i 2-3 min., til kyllingen er gennemstegt. 

Tilsæt nu 1-2 tsk. brun farin pr. pers. samt tamari soya sauce. Kom de snittede forårsløg og de stegte grøntsager ved, steg kort, og smag til med salt.

27 min.
Anretning

Anret ris i dybe tallerkener, top med sticky kylling, ristede sesamfrø og snittede forårsløgtoppe, og servér straks. 

Kommentarer og forslag til opskriften