Har du ikke maizena, så brug gerne kartoffelmel eller evt. hvedemel.
Farin er at foretrække men sukker kan også bruges.
Skyl risene grundigt i rigeligt koldt vand. Hæld dem i en gryde, og rør rundt med en ske eller med hånden. Kassér derefter vandet, der er blevet hvidt. Gentag, indtil vandet er klart.
Kog rigeligt vand (som når du koger pasta) op med lidt salt i. Kom ris i, når vandet koger. Sæt låg på, bring tilbage i kog, og skru ned, så risene netop koger! Sæt uret, tik, tak - efter 9 min. hældes vandet fra. På med låget igen, skru ned på 1, og lad risene trække 5-10 min.
Kom kyllingen i en frysepose med 1 spsk. maizena pr. person (4 og 5 personer brug 3-4 spsk.) Ryst den grundigt.
Rist sesamfrø i en varm wok (eller pande), ca. 2 min. Tag dem af og tør wokken af.
Skær broccolien i mundrette buketter. Skær skrællen af stokken og skær den i stave. Skær løg i både. Snit forårsløg (gem toppen til servering).
Pil hvidløg og skær det i tynde skiver. Riv ingefær (ok med skræl på).
Steg broccoli, løg og hvidløg i olie i den varme wok. Steg i 2-3 min. krydr med salt og tag det op af wokken.
Kom ny olie i wokken. Steg kyllingen i et par minutter eller til den er gyldne. Tilsæt ingefær og steg i 2-3 min. til kyllingen er gennemstegt.
Tilsæt 1-2 tsk.brun farin pr. person samt tamari.
kom forårsløg og de stegte grøntsager ved og steg kort. Smag til.
Anret ris i dybe tallerkner. Top med sticky kylling, sesam og forårsløg.
Servér straks.
Kundekommentarer ()