0
Sticky lemon chicken med sort peber, ris & sprød spidskålssalat

Sticky lemon chicken med sort peber, ris & sprød spidskålssalat

Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
45 minutter
Opskriftstype:
Amerikansk
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Husk at vaske hænderne grundigt, inden du går i gang. Skyl derefter alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk også at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord. 

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

ris
1 min.
Ris

Kog risene efter anvisning på posen.

Hopballe Mølle kylling, helt lårtamari/soyahonningcitrontimianbredbladet persillesorte peberkorn
2 min.
Sticky peber & lemon chicken

Skær kyllingen ud i overlår og underlår. Brun kyllingestykkerne godt af i olivenolie i en god stor stegegryde. Krydr kyllingen godt med salt og masser af groftkværnet peber (Retten kan blive ret peberstærk så juster efter behov!) .

Sørg for at brune kødet godt af på alle sider, og brun, indtil kyllingeskindet er lækkert sprødt. Pil alle hvidløgsfed, skær dem i tynde skiver, og tilsæt dem til kyllingen sammen med soyasauce og honning. Lad det hele koge, mens du vender rundt i 5-6 min. Tilsæt 1/2 dl vand pr. person du laver mad til sammen med saften fra citronen(erne). Gem lidt saft til kålsalaten. Tilsæt også julienne af citronskrællen (kun det gule). Læg låg på gryden, og lad den simre i 25-30 min., mens du vender rundt et par gange. Når kyllingen er mør, tages låget af gryden, og kyllingestykkerne tages op og holdes varme. Kog nu lagen ind, indtil den begynder at blive klistret og får konsistens som tynd karamel. Pas på, den ikke brænder på - det er en hårfin balance. Tilsæt igen kyllingestykkerne, og vend det hele rundt sammen med finthakket persille (brug det halve her) og timian, og server straks. Sørg for, at alle kyllingestykkerne er smurt godt ind i den lækre peber/citron-karamel.

rødt spidskålbredbladet persillecitron
20 min.
Spidskålssalat

Fjern de yderste blade på kålen, og snit den ultrafint. Knug kålen med lidt fint salt, og lad den salte i 5 min. Vend med lidt citronsaft, god olivenolie samt det sidste hakkede persille.

45 min.
Anretning

Som vist på billedet. Server ris og kålsalat ved siden af. 

Bonusinfo

Kyllinger fra Hopballe Mølle

- Hopballe kyllinger er af en helt speciel race, Hubbard 787 hedder de så mundret. Disse kyllinger vokser langsommere end den race, der benyttes i den konventionelle kyllingeproduktion. Racen og den ekstra voksetid gør, at kyllingerne er mere aktive og robuste og det betyder også, at ben og knogler kan udvikle sig i takt med, at kyllingerne tager på i vægt.

Hopballe lægger stor vægt på dyrevelfærd, og det er tydeligt, at både racen og den ekstra tid gør disse kyllinger meget mere aktive og robuste. En Hopballekylling har 4–5 gange så meget plads som en konventionel kylling. Pladsen gør, at kyllingerne rører sig meget mere, det giver muskler og kødet får dermed meget mere struktur. Hver aften slukkes lyset og kyllingerne får 8 timers ubrudt søvn som giver ro i flokken og forbedrer trivslen.

Disse kyllinger kræver generelt også lidt længere tilberedningstid end du måske er vandt til og når man skal tranchere brystkødet er det vigtigt, at det skæres på tværs af fibrene, da strukturen i kødet ellers kan få det til at føles sejt! Til gengæld får man altså en oplevelse på smag og ikke mindst struktur, som ellers er gået helt bort når man spiser industrikyllinger. 

Du kan også se forskel på kødets farve. I gamle dage talte man om det mørke kød og det lyse kød på en kylling - men i dag er det hele jo kridhvidt på de fleste (industri) kyllinger. Men her er lårkødet altså mørkere og mere kraftigt smagende, mens brystkødet har en meget mere fin og delikat smag.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?