0
”Sticky lemon & pepper chicken” af Hopballe kylling

”Sticky lemon & pepper chicken” af Hopballe kylling

Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Kylling: Skær kyllingen ud i 8-10 stykker – (del låret i overlår & underlår, samt hvert bryst i 2-3 dele) Brun kyllingestykkerne godt af i olivenolie i en god stor stegegryde (har du ikke en stegegryde der er stor nok kan du brune på en pande og derefter komme stykkerne i en gryde) Krydder kyllingen godt med salt og alt det sorte peber der er groft knust i en morter. Sørg for at brune godt af på alle sider og brun indtil kyllingeskindet er lækkert sprødt. Pil alle hvidløgsfed og skær dem i tynde skiver og tilsæt det til kyllingen sammen med sojasauce og honning. Lad det hele koge mens du vender rundt i 5-6 minutter. Tilsæt vand og saften fra de 2 citroner samt julienne af skallen (kun det gule). Læg låg på gryden og lad den simre i ca. 25-30 minutter mens du vender rundt et par gange. Når kyllingen er mør tages låget af gryden og kyllingestykkerne tages op og holdes varme. Kog nu lagen ind indtil den begynder at blive klistret og får konsistens som tynd karamel. Tilsæt igen kyllingestykkerne og vend det hele rundt sammen med finthakket persille og timian og server straks. Sørg for at alle kyllingestykkerne er ”møffet” ind i den lækre peber/citron karamel.

Server med kogte jasmin eller basmatiris eller stegte kartofler og gerne med en lækker salat.

NB. retten bliver ret peberstærk – så er du følsom tager du blot halvdelen.

Bonusinfo

Kyllinger fra Hopballe Mølle

- Hopballe kyllinger er af en helt speciel race, Hubbard 787 hedder de så mundret. Disse kyllinger vokser langsommere end den race, der benyttes i den konventionelle kyllingeproduktion. Racen og den ekstra voksetid gør, at kyllingerne er mere aktive og robuste og det betyder også, at ben og knogler kan udvikle sig i takt med, at kyllingerne tager på i vægt.

Hopballe lægger stor vægt på dyrevelfærd, og det er tydeligt, at både racen og den ekstra tid gør disse kyllinger meget mere aktive og robuste. En Hopballekylling har 4–5 gange så meget plads som en konventionel kylling. Pladsen gør, at kyllingerne rører sig meget mere, det giver muskler og kødet får dermed meget mere struktur. Hver aften slukkes lyset og kyllingerne får 8 timers ubrudt søvn som giver ro i flokken og forbedrer trivslen.

Disse kyllinger kræver generelt også lidt længere tilberedningstid end du måske er vandt til og når man skal tranchere brystkødet er det vigtigt, at det skæres på tværs af fibrene, da strukturen i kødet ellers kan få det til at føles sejt! Til gengæld får man altså en oplevelse på smag og ikke mindst struktur, som ellers er gået helt bort når man spiser industrikyllinger. 

Du kan også se forskel på kødets farve. I gamle dage talte man om det mørke kød og det lyse kød på en kylling - men i dag er det hele jo kridhvidt på de fleste (industri) kyllinger. Men her er lårkødet altså mørkere og mere kraftigt smagende, mens brystkødet har en meget mere fin og delikat smag.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?