Stifado: Brun kødet godt af på alle sider på en pande i olie og læg det i et ovnfast fad. Kog panden af med oksefond og hæld det over kødet. Dæk fadet med stanniol og sæt det i en 175 grader varm ovn i ½ time. Tilsæt tomatkoncentrat, rødhvin, hvidløg, vineddike, laurbærblade og kanelstang og sæt igen fadet i ovnen i ½ time – denne gang uden stanniol. Brun perleløgene godt på en pande i olie, tag fadet ud og fordel løgene mellem kødet. Sæt fadet i ovnen i yderligere ½-1 time til retten er godt kogt sammen og smag til.
Kartoffelmos: Skræl kartofler og selleri og skær begge dele i grove tern. Kog dem møre i usaltet vand, hæld vandet fra og damp dem tørre. Tilsæt smør, mælk og æg og pisk det til mos – den må gerne være lidt grov. Smag til med salt og peber.
Fjern laurbærblade og kanel fra stifadoen, før du sætter den på bordet sammen med kartoffelmosen.
Server sammen med en tomatsalat og groft brød.
Kommentarer og forslag til opskriften