0

Stikkelsbær-nektarin-flødetærte

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Kom smør, hvedemel, flormelis, bagepulver og salt i en foodprocessor og kør det til en helt fin "rasp".

Kom 1 æggeblomme og 1 spsk. og iskoldt vand ved og kør videre til dejen kun lige har samlet sig og er blevet ensartet. Pak dejen ind i film og læg den på køl en times tid - eller natten over, hvis du vil være på forkant. Lad dejen hvile 15 min. på køkkenbordet, rul den tyndt ud og fór en smurt tærteform, ca. 22 cm i diameter, med dejen. Skær kanterne til og stil den i fryseren 30 min. Kog imens 30 g sukker og ½ dl vand op i en lille kasserolle. Nip stilk og blomst af stikkelsbærrene, skyl dem og kom dem i sukkerlagen. Kog dem med 1 min., lad dem trække yderligere 1 min. i lagen og tag dem så op med en hulske. Skær nektarinerne i mellemstore tern, vend dem i lagen og lad dem trække 15 min. Dæk tærtebunden med bagepapir og fyld med bønner eller lignende. Blindbag bunden ved 190 grader i 10 min. Tag papir og bønner ud og lad bunden køle lidt af. Pisk imens 50 g sukker, 2 æggeblommer og vanillekorn til det er helt hvidt og luftigt og rør fløde og citronskal i. Fordel stikkelsbær og nektariner (uden lage) på tærtebunden og hæld flødeblandingen over. Bag tærten 25-30 min. ved 190 grader til overfladen er gylden og fyldet har sat sig. Lad tærten trække 1 time inden servering og giv fx kold cremefraiche, flødeskum eller vanilleis til.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?