0

Strata med aubergine, squash, rød peberfrugt og fennikel

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Strataen bør forberedes dagen før den bages!

Skær aubergine og squash i mellemstore tern. Snit renset peberfrugt, fennikel og løg i skiver og skær hvidløgene helt tyndt. Smelt smørret i en gryde og sauter grøntsagerne et øjeblik deri. Hæld 1 dl vand ved, læg låg på og lad det dampe 7-8 min. til grøntsagerne lige er møre.

Rør citronskal, timian, salt og peber i og smag til. Skær skorpen af brødet og læg 1 lag i et smurt ildfast fad, ca. 30 x 25 cm. Fordel ½ af grøntsagerne henover, drys med ½ af ostene og gentag. Pisk mælk, æg, salt og peber sammen, hæld det over strataen og dæk fadet til. Stil det køligt min. 2 timer - helst natten over. Drys med rasp, dryp med lidt olivenolie og bag ved 200 grader i 35-45 min. til overfladen er gylden og indholdet fast. Server som den er med en tomatsalat til eller som tilbehør til kød, fisk og fjerkræ.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.