0

Strata med aubergine, squash, rød peberfrugt og fennikel

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Strataen bør forberedes dagen før den bages!

Skær aubergine og squash i mellemstore tern. Snit renset peberfrugt, fennikel og løg i skiver og skær hvidløgene helt tyndt. Smelt smørret i en gryde og sauter grøntsagerne et øjeblik deri. Hæld 1 dl vand ved, læg låg på og lad det dampe 7-8 min. til grøntsagerne lige er møre.

Rør citronskal, timian, salt og peber i og smag til. Skær skorpen af brødet og læg 1 lag i et smurt ildfast fad, ca. 30 x 25 cm. Fordel ½ af grøntsagerne henover, drys med ½ af ostene og gentag. Pisk mælk, æg, salt og peber sammen, hæld det over strataen og dæk fadet til. Stil det køligt min. 2 timer - helst natten over. Drys med rasp, dryp med lidt olivenolie og bag ved 200 grader i 35-45 min. til overfladen er gylden og indholdet fast. Server som den er med en tomatsalat til eller som tilbehør til kød, fisk og fjerkræ.

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?