Laves meget gerne dagen før! Bræk den træede ende af aspargeserne og del resten i 2 cm lange skrå skiver. Halver tomaterne, skær rødløgene i både og snit hvidløget i tynde skiver. Smelt smørret i en gryde og sauter asparges, løg og hvidløg et øjeblik deri. Hæld 1 dl vand ved, læg låg på og lad det dampe 10 min. til grøntsagerne er møre. Rør tomater, timian, salt og peber i og smag til. Skær skorpen af brødet og læg 1 lag i et smurt ildfast fad, ca. 30x25 cm. Fordel ½ af grøntsagerne henover, drys med ½ af osten og gentag. Pisk mælk, æg, salt og peber sammen, hæld det over strataen og dæk fadet til. Stil det køligt min. 2 timer - gerne natten over. Drys med rasp og bag ved 200 grader i 35-45 min. til overfladen er gylden og indholdet fast. Server som den er med en grøn salat til eller som tilbehør til kød, fisk og fjerkræ.
Kundekommentarer ()