0

Strata med små tomater, asparges og rødløg (4 pers.)

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Mælk, Gluten, Æg, Hvedemel, Soya, Sesam, Nødder, Jordnødder

Fremgangsmåde

Laves meget gerne dagen før! Bræk den træede ende af aspargeserne og del resten i 2 cm lange skrå skiver. Halver tomaterne, skær rødløgene i både og snit hvidløget i tynde skiver. Smelt smørret i en gryde og sauter asparges, løg og hvidløg et øjeblik deri. Hæld 1 dl vand ved, læg låg på og lad det dampe 10 min. til grøntsagerne er møre. Rør tomater, timian, salt og peber i og smag til. Skær skorpen af brødet og læg 1 lag i et smurt ildfast fad, ca. 30x25 cm. Fordel ½ af grøntsagerne henover, drys med ½ af osten og gentag. Pisk mælk, æg, salt og peber sammen, hæld det over strataen og dæk fadet til. Stil det køligt min. 2 timer - gerne natten over. Drys med rasp og bag ved 200 grader i 35-45 min. til overfladen er gylden og indholdet fast. Server som den er med en grøn salat til eller som tilbehør til kød, fisk og fjerkræ.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?