0

Strata med squash, porrer og cocktailtomater (4 pers.)

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Strataen bør forberedes dagen før den bages! Skær squashen i mellemstore tern og snit porrer og hvidløg i tynde skiver. Smelt smørret i en gryde og sauter grøntsagerne et øjeblik deri. Hæld 1 dl vand ved, læg låg på og lad det dampe 7-8 min. til de lige er møre. Halver tomaterne, vend dem i grøntsagerne sammen med citronskal, timian, salt og peber og smag til. Skær skorpen af brødet og læg 1 lag i et smurt ildfast fad, ca. 30x25 cm. Fordel ½ af grøntsagerne henover, drys med ½ af ostene og gentag. Pisk mælk, æg, salt og peber sammen, hæld det over strataen og dæk fadet til. Stil det køligt min. 2 timer - gerne natten over. Drys med rasp og bag ved 200 C i 35-45 min. til overfladen er gylden og indholdet fast. Server som den er med en sprød salat til eller som tilbehør til kød, fisk og fjerkræ.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.