0
Striploin med flødespinat og tomatsalat med blommer

Striploin med flødespinat og tomatsalat med blommer

Louisa Lorang
Opskriften er udviklet af:
LynKassen by Louisa Lorang
Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Efterår, Sommer
Tilberedningstid:
20 minutter
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

Tomater og blommer (eller ferskner) er den bedste kombi ! Super nemt og simpelt.

Husk endelig at krydre med salt, peber, olivenolie og eddike. 

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

små kartoflerspinathvidløgfløde 38% (piskefløde)
1 min.
Kartofler og spinat

Kom kartoflerne i kogende, saltet vand, og kog dem møre under låg ca. 15 minutter. 

Klargør spinaten, og afdryp den grundigt. Snit hvidløg i tynde skiver. 

Steg hvidløg kort i olivenolie på en varm pande, det skal ikke tage farve. Tilsæt spinat, og lad den akkurat falde let sammen. Hæld evt. lidt væde fra panden, hvis den har smidt meget vand. Kom fløde på, og krydr med salt og peber. Lad det hele simre ca. 5-6 min., til det er lækkert og snasket. Smag til med salt og peber.

Tomater på stilkblommeroreganoStriploin steak, okse
12 min.
Tomatsalat og bøf

Skær tomater og blommer i mundrette chunks (kassér sten). Vend begge dele med olivenolie, salt, peber og en smule eddike, og vend groft plukket oregano i lige inden servering.

Varm en pande op, kom olie på, og steg bøf ved høj varme i 1-2 min. på hver side. Smid gerne en smørklat på panden, og krydr gavmildt med salt og peber. Lad den trække indtil servering, skær den i skiver, og krydr gerne med lidt ekstra flagesalt og lidt oregano. 

18 min.
Anretning

Servér bøf med kartofler, flødespinat og tomatsalat. 

Bonusinfo

Denne striploin steak er af økologisk dansk oksefilet. Kødet er skåret ud i store bøffer til 2 eller 3 personer - så de skal altså deles. Grunden til at vi skærer dem således er fordi de dermed er nemmere at stege korrekt og samtidigt gør vi det for at holde så godt som muligt på saft og kraft. 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?