Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Sæt en kasserolle med letsaltet vand over at koge.
Kom kartoflerne i vandet, og vær opmærksom på, at vandet kun lige netop skal op at simre. Kog kartoflerne i ca. 10 min., til de er møre. Sluk for blusset, og lad kartoflerne hvile i vandet 5 min. længere, før du hælder vandet fra.
Varm en pande op ved høj varme.
Når panden er godt gennemvarm, steges kødet i 1/2 spsk. olie pr. person i ca. 2 min. på hver side, indtil det har fået godt med farve. Det behøver ikke blive gennemstegt.
Skær gulerod og porre i mundrette stykker. Pil svampene i mindre stykker. Pil hvidløget i hele fed.
Tag kødet op af panden, og steg gulerod, porre, svampe og hvidløg i ca. 5 min., indtil de har fået lidt farve og er blevet bløde.
Skru ned for varmen, og tilsæt 1 tsk. hvedemel pr. person. Rør godt rundt i ca. 1 min., hæld fløden i, og lad retten simre, indtil den får en cremet konsistens. Kom kødet tilbage i panden, og lad det simre med i ca. 5 min., indtil det er gennemstegt.
Smag sovsen til med salt og peber.
Hak persillen groft, og tilsæt den til kyllingeretten lige før servering.
Servér retten sammen med kartoflerne.
Kundekommentarer ()