0

Sukkersaltet ørred med dild, porre/fennikel/gulerødssauté og citronflødesauce

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Fisk: Læg fisken i et passende ildfast fad med skindsiden nedad og dup den tør. Prik kødet grundigt med en gaffel og drys sukker og salt jævnt henover. Dæk fisken til og lad den trække 20-25 min. på køkkenbordet. Pluk imens dilden og kasser de grove stilke. Fjern filmen, krydr med lidt friskkværnet peber og fordel dilden ovenpå kødet. Sæt fadet i ovnen ved 200°C og bag den ca. 20 min. til fisken er gennembagt.

Sauté: Snit porrerne fint på skrå og rens dem grundigt for jord. Trim fenniklen, skræl gulerødderne og skær begge dele i tynde strimler. Smelt smørret i en sautépande og kom grøntsagerne ved. Krydr med salt og peber og lad det hele simre 10-15 min. ved middelsvag varme til grøntsagerne er møre.

Sauce: Kog hønsefonden ned til en tredjedel og tilsæt fløde, citronsaft og –skal fra 1 citron. Lad saucen simre til den er blevet let cremet. Smag til med salt, peber og evt. lidt sukker.

Server fisken hel i fadet med sauté, flødesauce, nykogte kartofler og evt. en blandet grøn salat til.

Kommentarer og forslag til opskriften