0
Suppe på blandede svampe med salvie og fregola sarda

Suppe på blandede svampe med salvie og fregola sarda

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Vinter
Tilberedningstid:
25 minutter
Opskriftstype:
Co2 venlig
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
blandede svampeporrehvidløgbouillonsalviesødmælkcitronhvedemel
1 min.
Suppen

Gør bouillonen klar ved at opløse bouillonpulveret i en gryde med 2 dl. vand pr. person samt mælk og salvie. 

Skyl svampene grundigt, og skær dem i mundrette stykker. Pil det yderste lag af porren, skyl den grundigt, og skær den i fine strimler. Pil hvidløget, og hak det i tynde skiver.

Varm en ny gryde op ved høj varme, og steg svampene i 1 spsk. olie pr. person i ca. 3 min., indtil de har fået godt med farve. Skru ned for varmen, tilsæt porre og hvidløg, og steg yderligere 2 min., indtil alt er gyldent. Tilsæt 1/2 spsk. hvedemel pr. person, og rør det grundigt rundt. Hæld bouillonen i lidt efter lidt under grundig omrøring, indtil du opnår den rette suppekonsistens. Smag til med salt, peber og citronsaft.

Fregola sarda
20 min.
Pastaen

Kog pastaen som angivet på pakken.

25 min.
Anretning

Fordel pastaen i dybe tallerkener, hæld suppe henover, og top med lidt olivenolie og peber.

Bonusinfo

Fregula er en type pasta fra Sardinien. Det ligner nordafrikanske Berkoukes og Mellemøstlig Moghrabieh. Fregula findes i forskellige størrelser, men består typisk af semulina dej, der er rullet i kugler med en diameter på 2-3 mm og ristet i en ovn. 

Bemærk den forholdsvis lange kogetid på 12 minutter!

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?