0
Suppe på mørksej med gulerødder, cherrytomater og creme frisk

Suppe på mørksej med gulerødder, cherrytomater og creme frisk

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

gulerøddercherry- eller blommetomater
1 min.
Bag gulerødderne og tomaterne

(Man kan også bare lade gulerødder og tomater koge med i suppen, hvis man foretrækker at spare lidt på strømmen)

Forvarm ovnen til 225 grader varmluft. Dæk en bradepande med bagepapir.

Skær gulerødderne i mundrette stykker, og spred dem ud på bradepanden sammen med tomaterne. Bag dem i 15-20 min., indtil de har fået godt med farve og gulerødderne er blevet møre. Krydr efterfølgende med salt og peber.

porrehvidløgkartoflergrøntsagsbouillon
10 min.
Forbered grøntsagerne

Hak porre og hvidløg fint, og overfør begge dele til en stor gryde med 1/2 spsk. olie pr. person. Lad det stege ved middel varme i ca. 5 min. ved jævnlig omrøring.

Skær kartoflerne i tynde skiver, og tilsæt dem til gryden. Hæld 2 dl vand. pr. person og bouillonpulveret i gryden, og lad det koge i ca. 5 min., indtil kartoflerne bliver møre.

mørksejfilet uden skind
20 min.
Forbered fisken

Skær fisken i stykker på ca. 2x2 cm., og krydr dem godt med salt. 

Primitivo surdejs bolle med fuldkorn
20 min.
Steg brødet

Skær brødet i små tern, og rist dem på en pande med 1/2 spsk. olie pr. person. Lad brødet riste ved middelhøj varme under jævnlig omrøring, indtil overfladen bliver sprød og gylden. Krydres med salt og peber.

25 min.
Tilsæt fisken

Kom fisken i suppen, og lad den simre, indtil fisken begynder at flage. Servér straks.

creme frisk 9%
30 min.
Anretning

Fordel suppen i skåle, og anret cherrytomater, gulerødder og creme frisk henover. Top med brødcroutoner.

Bonusinfo

Kend din fisk: Mørksej 

GASTRONOMISK

Kødet på en mørksej har et svagt gråt-rosa skær. Det er magert, og har en lidt kraftigere og mere markant smag end lyssejen. Den er særligt god som stegt, grillet, paneret eller bagt, og kan som andre torskefisk koges og dampes, omend knap så udbredt til pochering eller kogning. Den egner sig til gengæld rigtigt godt til fiskefars. 

Den fiskes og spises hele året, men kvaliteten topper i 2. halvdel af året, fra juni til december.

SUNDHED

Mørksejen er en meget mager fisk og fedtprocenten er på beskedne 0,3 gram pr. 100 gram. Den har til gengæld et højt indhold af jod og kalium, hvor sidstnævnte ligger på ca. 440 mg/100 g. Den har et proteinindhold på ca. 19,3 g/100 gram.

Læs mere om mørksej her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

Primitivo surdejsboller:

Rugsurdej og fuldkornssurdej æltes med italiensk Tipo 00 hvedemel samt fuldkornshvedemel og hørfrø. Et højt vandindhold og lang fermenteringsproces resulterer i en bolle med smag, saft og karakter.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
576 kcal
Fedt:
21 g
heraf mættede fedtsyrer:
2,4 g
Kulhydrat:
57,5 g
heraf sukkerarter:
13,3 g
Kostfibre:
7,6 g
Protein:
34,8 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?