0
Suprême af Hopballekylling med morkelsauce, hasselnøddestegte grønne asparges og ramsløgssmør, dertil nye kartofler med kørvel & citron vinaigrette

Suprême af Hopballekylling med morkelsauce, hasselnøddestegte grønne asparges og ramsløgssmør, dertil nye kartofler med kørvel & citron vinaigrette

Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
40 minutter
Opskriftstype:
Gourmet
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Gluten, Mælk, Hasselnødder, Soya, Sesam, Nødder, Jordnødder

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
små kartofler
1 min.
Kartofler:

Skrab, skrub og skyl kartoflerne. Kog dem møre i godt saltet vand i 15-18 minutter. Hæld vandet fra og lad dem dampe af - kom en generøs klump smør ved kartoflerne og drys med lidt god flagesalt. Kom låg på gryden og lad kartoflerne stå til lige før servering, hvor de vendes med kørvel & citron vinaigretten. 

5 min.
Asparges del 1:

Skær den nederste træede del af aspargesene og kasser dette. Skyl aspargesene grundigt i koldt vand.

hasselnøddekerner
10 min.
Hasselnødder:

Rist hasselnødderne i et ildfast fad i en 200 grader varm ovn i 10-12 minutter – når de er kølet lidt af fjernes hinderne ved at gnide dem mod hinanden i et viskestykke. Hak nødderne groft og kom dem i en skål til senere. Drys med lidt fint salt.

skalotteløgcitronkørvel
15 min.
Kørvel & citron vinaigrette:

Pluk kørvel - hak halvdelen og kom resten i lidt koldt vand til senere. Riv den gule skal af citronen fint og kom den i en lille skål - rør med citronsaft fra en halv citron samt 1/2 tsk fint salt. Lad det trække 5 minutter. Rør nu med samme mængde sukker, som der er citronsaft - rør til sukkeret er opløst. Lige inden servering vendes det hakkede kørvel i vinaigretten sammen med finthakket skalotteløg.

Hopballe Mølle kylling, bryst med skindhvidløg
20 min.
Kyllingebryst:

Dup kyllingen tør på skindsiden med lidt køkkenrulle. Brun kyllingebryst grundigt af på en medium til varm pande i lidt neutral olie. Når det er gyldent, vendes det og brunes kort tid på den anden side. Kom hele letknuste hvidløgsfed ved sammen med lidt smør. Krydr med salt og peber. Kom kyllingen i et ovnfast fad og steg den færdig i en 200 grader forvarm ovn i 5-7 minutter til kødet netop er gennemstegt uden at blive tørt. Lad kyllingen trække lunt og tildækket i 8-10 minutter før den serveres. 

morkelsaucecitron
30 min.
Morkelsauce:

Kog saucen igennem i 1-2 minutter ved svang varme. Pisk 3-4 klumper kold smør i saucen lige før servering og juster smagen med lidt citron, samt salt.

grønne aspargesramsløgssmørhasselnøddekerner
35 min.
Asparges del 2:

De soignerede grønne asparges steges på panden, hvor du stegte kyllingen, i halvdelen af ramsløgssmørret, til de er gyldne og møre - krydres med salt. Lige før servering krydres med friskkværnet peber. Drys med de hakkede ristede hasselnødder og vend rundt.

40 min.
Anretning:

Som vist! Skær kyllingen ud i tykke skiver og anret på asparges og hasselnødder - brug også smørret fra panden. Det sidste ramsløgssmør kommes ovenpå kyllingen. Server sauce og kartofler i skåle på siden.

Bonusinfo

Kyllinger fra Hopballe Mølle

- Hopballe kyllinger er af en helt speciel race, Hubbard 787 hedder de så mundret. Disse kyllinger vokser langsommere end den race, der benyttes i den konventionelle kyllingeproduktion. Racen og den ekstra voksetid gør, at kyllingerne er mere aktive og robuste og det betyder også, at ben og knogler kan udvikle sig i takt med, at kyllingerne tager på i vægt.

Hopballe lægger stor vægt på dyrevelfærd, og det er tydeligt, at både racen og den ekstra tid gør disse kyllinger meget mere aktive og robuste. En Hopballekylling har 4–5 gange så meget plads som en konventionel kylling. Pladsen gør, at kyllingerne rører sig meget mere, det giver muskler og kødet får dermed meget mere struktur. Hver aften slukkes lyset og kyllingerne får 8 timers ubrudt søvn som giver ro i flokken og forbedrer trivslen.

Disse kyllinger kræver generelt også lidt længere tilberedningstid end du måske er vandt til og når man skal tranchere brystkødet er det vigtigt, at det skæres på tværs af fibrene, da strukturen i kødet ellers kan få det til at føles sejt! Til gengæld får man altså en oplevelse på smag og ikke mindst struktur, som ellers er gået helt bort når man spiser industrikyllinger. 

Du kan også se forskel på kødets farve. I gamle dage talte man om det mørke kød og det lyse kød på en kylling - men i dag er det hele jo kridhvidt på de fleste (industri) kyllinger. Men her er lårkødet altså mørkere og mere kraftigt smagende, mens brystkødet har en meget mere fin og delikat smag.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?