Kom spelten i en gryde med rigeligt vand og et skud salt. Lad den koge stille og roligt under låg i ca. 20 min, til den er mør.
Pil det yderste lag af løget, skræl guleroden, og skyl begge dele grundigt. Skyl også dild og chili (udelad kernerne, hvis retten ikke skal være for stærk). Hak løg og chili i tynde skiver. Skær gulerod i stave, og pluk dildbladene fra stilken.
Skær skindet af fisken, skær kødet i stykker på 2x2 cm, og kom dem i en skål. Vend fiskestykkerne med halvdelen af fiskesaucen og 1/2 spsk. hvedemel pr. person.
Rør det sidste fiskesauce med citronsaft, og tilsæt chilien og 1 tsk. sukker pr. person.
Varm en pande op ved høj varme. Når panden er rygende varm, tilsættes 1/2 spsk. olie pr. person, og fisken steges på den ene side i ca. 1 min., til den er gylden. Tilsæt løg og gulerod, og steg i yderligere 2 min., indtil grøntsagerne er møre. Sluk for varmen, tilsæt sursødsovs og dild, og vend hurtigt rundt.
Fordel spelten i dybe skåle, og anret fiskeretten henover.
ASC er en globalt anerkendt mærkningsordning, som sikrer, at fiskeopdræt foregår på en sund og ansvarlig måde. ASC-mærkede fisk har gennemgået en streng kontrol af hele forsyningskæden og af arbejdsforholdene ved den enkelte aquakultur. ASC ønsker at sikre forbrugerne et miljøvenligt og socialt ansvarligt valg af opdrættede fiskeprodukter.
Kundekommentarer ()