
Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Forvarm ovnen ved 180 grader varmluft.
Sæt en kasserolle med letsaltet vand over at koge. Skræl eller skrub kartoflerne.
Kom kartoflerne i vandet, og vær opmærksom på, at vandet kun lige netop skal op at simre. Kog kartoflerne i ca. 10 min., til de er møre. Sluk for blusset, og lad kartoflerne hvile i vandet 5 min. længere, før du hælder vandet fra.
Dæk en bradepande med bagepapir.
Skær guleroden i mundrette stykker og vend dem i revet hvidløg og 1/2 spsk. olie pr. person. Krydr med salt og bag gulerødderne i ca. 20 min., indtil de har fået godt med farve og er blevet møre.
Hak rødløg fint.
Varm en pande op ved høj varme.
Steg kødet i 1 tsk. olie pr. person i ca. 2-3 min. på begge sider, indtil det har fået godt med farve.
Skru ned for varmen på panden og, tag kødet af varmen og tilsæt et par spiseskefulde vand, sweet chili og rødløget. Få det op at simre, og tilsæt evt. lidt mere vand, hvis det bliver for tykt. Smag til med salt og peber.
Skær kødet i tykke skiver, anret på et fad og hæld sovsen henover.
Kom yoghurten i en skål og krydr med salt og peber og vend gulerødderne i.
Servér kødet med kartoflerne og gulerodstzatzikien.
EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.
3 fun facts om EVOO
Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.
Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.
En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.
Kommentarer og forslag til opskriften