0
Surdejspizza med polpette, courgetter, nye kartofler og parmesan

Surdejspizza med polpette, courgetter, nye kartofler og parmesan

Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
20 minutter
Opskriftstype:
Italiensk
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Husk at vaske hænderne grundigt inden du går i gang. Skyl derefter alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk også at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord. 

Find alle de køkkenredskaber frem du skal bruge til retten.

OBS! læs opskriften igennem før start. 

små kartoflergul courgetteitaliensk kødbollekrydderihvidløghakket grisekød 6-9%
1 min.
Forberedelse

Ovnen tændes på 250-275 grader.

Skær kartoflerne ud i ultratynde skiver på 1-2 mm., gerne på et mandolinjern. Kom kartoflerne i koldt vand. Skær courgetter i 2-3 mm tynde skiver. Vend skiverne med et par skefulde god olivenolie, finthakket hvidløg, salt og sort peber. Rør det hakkede kød med krydderiblandingen og lidt salt.

creme fraiche 38%pizzadej - på surdejparmigiano reggiano (Parmesan)
5 min.
Pizza del 1

Pak dejen forsigtigt ud med mel på hænderne – den skal ikke æltes sammen.

Rul pizzadejen tyndt ud med en kagerulle til en diameter på 20-25 cm. Rul fra midten og ud!

Brug rigeligt mel både over og under dejen – gerne grov semula durummel.

Børst overskydende mel af toppen af pizzabundene.

Fordel nu creme fraiche i et tyndt lag på pizzaerne, og riv derefter parmesan over i et jævnt lag. (Brug ca. 2/3 af osten her).

Fordel nu kartofler (der er grundigt afdryppede og tørre) og courgetter i et fint taglagt lag på pizzaerne. Form små kødboller af farsen, og fordel dem på pizzaerne. Dryp med god olivenolie.

10 min.
Pizza del 2

Nu kan du lave pizzaerne på 2 måder:

A) Hvis du har en pizzabagesten og en pizzaspade:

Forvarm ovnen og bagestenen på over/undervarme på fuld skrald til minimum 250-275 grader, og bag pizzaerne direkte på stenen i 5-8 min., til de er sprøde og lækre.

 B) Hvis du laver dem på bageplader i ovn:

Lav pizzaerne direkte på bagepapir, og kom dem på bageplader. Sæt pizzaerne ind i en 250 grader forvarmet ovn. Pizzaerne bages, til de er sprøde og lækre. Det tager omtrent 12-15 min.

20 min.
Anretning

Som vist på billedet. Riv det sidste ost over, og dryp med lidt af din bedste olivenolie.

Velbekomme!

Bonusinfo

Vores økologiske pizzadej på surdej er lavet på 100% italiensk Tipo 00 og durummel. Dejen er fermenteret med surdej og er koldhævet i minimum 24 timer før den pakkes. 

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?