0
Surf’n’turf kuller/mørksej med bagt grønt, ramsløg og grillet citron

Surf’n’turf kuller/mørksej med bagt grønt, ramsløg og grillet citron

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
mørksejfilet uden skindsalt
1 min.
Fisken

Forvarm ovnen til 225 grader. Skær fisken i store stykker, krydr den med salt på alle sider, og læg den til side.

gulerodforårsløgsøde kartoflerolivenolie, ekstra jomfrusaltsort peberrødløg
3 min.
Grøntsagerne

Pil det yderste lag af forårsløget og rødløg, skræl gulerødder og de søde kartofler, og skyl det hele grundigt under vand. Skær rodfrugterne i grove stykker, og lad forårsløget være helt. Læg grøntsagerne på en bradepande dækket med bagepapir. Vend dem i 1 spsk. olie pr. person, salt og peber, og bag dem i ca. 15 min., indtil de har fået godt med farve og er møre. 

ramsløgcitron
15 min.
Sovsen

Skyl ramsløg og citron grundigt, og afdryp for vand. 

Halvér citronen, hak halvdelen af ramsløget fint, og skær resten i lange blade. 

Kom skysovsen op i en kasserolle, og varm den stille og roligt op. Tilsæt evt. lidt vand, hvis den er lidt tyk eller kraftig i smagen. Tilsæt det finthakkede ramsløg, og smag til med salt og peber. 

20 min.
Fisken

Varm en pande op ved høj varme.

Når panden er godt gennemvarm, tilsættes 1/2 spsk. olie. Læg fisken på panden, og lad den stege i 3 min. ved middelvarme. 

Vend fisken om på den modsatte side, og steg videre i 1 minut. Vil du have fisken helt gennemstegt, så lad den stege 3 min. på begge sider. 

Tag fisken af panden, og lad den hvile. 

Læg citronen på panden med skærefladen nedad, og rist den, indtil den har fået en mørk overflade. 

30 min.
Anretning

Anret de bagte grøntsager på tallerkener med fisken og sovsen henover, og top med ramsløgsstrimlerne. Pres citronsaften henover fisken. 

Bonusinfo

Kend din fisk: Mørksej 

GASTRONOMISK

Kødet på en mørksej har et svagt gråt-rosa skær. Det er magert, og har en lidt kraftigere og mere markant smag end lyssejen. Den er særligt god som stegt, grillet, paneret eller bagt, og kan som andre torskefisk koges og dampes, omend knap så udbredt til pochering eller kogning. Den egner sig til gengæld rigtigt godt til fiskefars. 

Den fiskes og spises hele året, men kvaliteten topper i 2. halvdel af året, fra juni til december.

SUNDHED

Mørksejen er en meget mager fisk og fedtprocenten er på beskedne 0,3 gram pr. 100 gram. Den har til gengæld et højt indhold af jod og kalium, hvor sidstnævnte ligger på ca. 440 mg/100 g. Den har et proteinindhold på ca. 19,3 g/100 gram.

Læs mere om mørksej her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

Til orientering om sovsens farve:

Vores Just Heat retter og sovse er 100% økologiske, og derfor må vi ikke bruge farve som fx. sovsekulør. V
i foreslår, at du har en lille flaske kulør stående, som du kan bruge, hvis du har det lidt stramt med, at abstrahere fra den lidt fesne farve sovsen har ;-) Smagen fejler jo ikke noget! :-) 

Næringsindhold pr. person:

Energi:
550 kcal
Fedt:
24,6 g
heraf mættede fedtsyrer:
1,7 g
Kulhydrat:
48,9 g
heraf sukkerarter:
23 g
Kostfibre:
12,7 g
Protein:
27,1 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?