Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.
Skyl risene grundigt i rigeligt koldt vand. Hæld dem i en gryde, og rør rundt med en ske eller med hånden. Kassér derefter vandet, der er blevet hvidt. Gentag, indtil vandet er klart. Hæld risen i en kasserolle og fyld op med vand, så det dækker ca. 3 cm over risen. Tilsæt lidt salt og kog risen i ca. 20 min og lad det hvile 5 min efterfølgende.
Riv halvdelen af hvidløget i en skål og bland med chilisaucen. Krydr med salt og vend godt rundt. Gem til senere.
Skær rødbederne i tynde strimler med en tyndskræller og overfør til en stor skål. Krydr rødbederne godt med salt og peber og vend dem godt rundt. Gem til senere.
Kernerne ristes på en tør pande over middel varme, indtil de bliver gyldenbrune i overfladen. Tag dem af varmen og gem til senere.
Riv citronskallen og resten af hvidløget ned i en skål og tilsæt citronsaften, soyaen og 1/2 spsk. olie pr. person.
Kassér den overskydende væske fra rødbederne, vend rødbederne i vinaigretten og top med sesamfrø lige før servering.
Varm en pande op ved høj varme. Steg kødet i 1 tsk. olie pr. person, indtil det får godt med farve og bliver gennemstegt.
Fordel risene i dybe tallerkener og anret rødbeder og kødet henover.
Kommentarer og forslag til opskriften