0
Sursød kuller i nudler med stegt palmekål og cashewnødder

Sursød kuller i nudler med stegt palmekål og cashewnødder

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

cashewnødder
1 min.
Rist nødderne

Nødderne ristes på en tør pande over middel varme, indtil de bliver gyldenbrune i overfladen. Tag dem af varmen og gem til senere.

palmekål
5 min.
Steg kålen

Riv kålen fra stilken i mundrette stykker.

Sæt en pande over høj varme. Når den er rygende varm, steges kålen i 1/2 spsk. olie pr. person i ca. 3 min. under jævnlig omrøring, indtil det har fået godt med farve og er blevet mørt. Man kan med fordel stege kålen over flere omgange, hvis man laver mad til flere. Smag til med salt og peber lige før servering.

kullerfilet uden skindSød chilisauce
15 min.
Steg fisken

Skær fisken i ca. 2x2 cm. stykker og krydr med salt.

Varm en pande op ved høj varme.

Vend fiskestykkerne i den søde chilisovs, og efterfølgende i 1 spsk. hvedemel pr. person.

Steg fisken i 1 spsk. olie pr. person i ca. 1 min. på to sider, indtil fisken lige begynder at flage.

fuldkornsnudler
20 min.
Kog nudlerne

Kog nudlerne som angivet på pakken. 

tamari soya sauceLys eddikemukimame (bælgede edamamebønner)
25 min.
Rør sovsen

Hæld soyaen, 1/4 tsk sukker og 1 spsk. edikke pr. person i en skål. Rør det rundt og smag til med peber.

Giv edamamebønnerne et kort opkog i en gryde eller hæld kogende vand over dem. 

30 min.
Anretning

Fordel nudlerne i skåle og anret fisken, kålen og edamamebønnerne henover.

Top med sovsen og de ristede cashews.

Bonusinfo

Kend din fisk: Kuller

GASTRONOMISK

Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.

Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.

SUNDHED

Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.

Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

Mukimame er bælgede edamamebønner. Edamamebønner er en sojabønne, hvor man spiser de grønne, umodne bønner. Navnene stammer fra Japan, hvor edamame betyder sojabønner med bælg, og mukimame er de bælgede bønner.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
533 kcal
Fedt:
20,8 g
heraf mættede fedtsyrer:
2,8 g
Kulhydrat:
38,9 g
heraf sukkerarter:
4,7 g
Kostfibre:
8,1 g
Protein:
44,2 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?