0
Sursød kulmule/lange med peberfrugt og ananas

Sursød kulmule/lange med peberfrugt og ananas

Louisa Lorang
Opskriften er udviklet af:
LynKassen by Louisa Lorang
Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.

jasminrisgulerødderhvidløgløgAnanas, friskrød peberfrugttomater
1 min.
Ris og grønt

Skyl risene grundigt, og kom dem i en gryde med rigeligt, kogende, letsaltet vand. Kog risene i 9-12 min.(afhængig af konsistensen du ønsker på risene), og hæld al overskydende vand fra. 

Skræl gulerødderne, og skær dem i skiver.

Snit hvidløg og løg fint.

Skær skræl og top af ananassen, og skær halvdelen af den i tern (gem den anden halvdel til Dag 3).

Skær peberfrugt og tomater i grove tern.

TIP: Hvis I er mere vilde med snackgrønt end varme grøntsager, kan I tage peberfrugt og gulerødder fra, og bruge dem som snackgrønt i stedet. 

ketchupforårsløgkulmule
12 min.
Sur sød sauce og fisk

Steg gulerødder, løg og hvidløg i olie i en varm wok i 1-2 min. Krydr med salt, og tilsæt peberfrugt og ketchup.

Steg i yderligere 1 min.

Tilsæt 1/2 dl lys eddike og 2 spsk. sukker pr. 50 g ketchup i wokken, og steg kort. 

Kom tomater og ananas i wokken, og smag til (tilsæt evt. en smule vand, hvis du synes den bliver for tør).

Snit forårsløg fint. 

Skær fisken i 2-3 stk. pr. pers., og vend dem i mel.

Steg fisken i olie på en varm pande i ca. 1-2 min. på hver side, til den er gylden og gennemtilberedt. Krydr med salt. 

26 min.
Anretning

Anret fisken i dybe tallerkener. Top med grøntsager og sauce, og servér straks med et drys forårsløg og ris til. 

Kommentarer og forslag til opskriften