Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.
Skyl risene grundigt, og kom dem i en gryde med rigeligt, kogende, letsaltet vand. Kog risene i 9-12 min.(afhængig af konsistensen du ønsker på risene), og hæld al overskydende vand fra.
Skræl gulerødderne, og skær dem i skiver.
Snit hvidløg og løg fint.
Skær skræl og top af ananassen, og skær halvdelen af den i tern (gem den anden halvdel til Dag 3).
Skær peberfrugt og tomater i grove tern.
TIP: Hvis I er mere vilde med snackgrønt end varme grøntsager, kan I tage peberfrugt og gulerødder fra, og bruge dem som snackgrønt i stedet.
Steg gulerødder, løg og hvidløg i olie i en varm wok i 1-2 min. Krydr med salt, og tilsæt peberfrugt og ketchup.
Steg i yderligere 1 min.
Tilsæt 1/2 dl lys eddike og 2 spsk. sukker pr. 50 g ketchup i wokken, og steg kort.
Kom tomater og ananas i wokken, og smag til (tilsæt evt. en smule vand, hvis du synes den bliver for tør).
Snit forårsløg fint.
Skær fisken i 2-3 stk. pr. pers., og vend dem i mel.
Steg fisken i olie på en varm pande i ca. 1-2 min. på hver side, til den er gylden og gennemtilberedt. Krydr med salt.
Anret fisken i dybe tallerkener. Top med grøntsager og sauce, og servér straks med et drys forårsløg og ris til.
Kommentarer og forslag til opskriften