0

Sursød kulmule med peberfrugt og ananas

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.

TIP: hvis I er mere vilde med snackgrønt end varme grøntsager, kan du tage peberfrugt og gulerødder fra og bruge som snackgrønt. 

jasminrisgulerødderhvidløgløgAnanas, friskrød peberfrugttomater
1 min.
Ris og grønt

Skyl risene grundigt, og kom dem i en gryde med rigeligt, kogende, letsaltet vand. Kog risene i ca. 12 min., og hæld overskydende vand fra.

OBS: Vigtigt at overholde tiden, da risene ellers nemt kan klistre.

Skræl gulerødderne og skær dem i skiver. Snit hvidløg og løg fint. Skær skræl og top af ananassen og skær ananassen i tern. 

Skær peberfrugt og tomater i grove tern

ketchupforårsløgkulmule
12 min.
Sur sød sauce og fisk

Steg gulerødder, løg og hvidløg i olie i en varm wok i 1-2 min. Krydr med salt og tilsæt peberfrugt og ketchup. Steg i yderligere 1 minut. Kom 1/2 dl lys eddike og 2 spsk. sukker pr. 50 g ketchup i sokken og steg kort. 

Tilsæt tomater og ananas og smag til.

Snit imens forårsløg fint. 

Skør fisken i grove stykker: 2-3 pr. personer og vend dem i mel. Steg dem gylende og lækre i olie på en varm pande. Ca. 1-2 min. på hver side. Krydre dem med salt. 

26 min.
Anretning

Anret fisken i dybe tallerkner. Top med grønstager og sauce og servér straks med et drys forårsløg og med ris til. 

Kommentarer og forslag til opskriften