Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.
TIP: hvis I er mere vilde med snackgrønt end varme grøntsager, kan du tage peberfrugt og gulerødder fra og bruge som snackgrønt.
Skyl risene grundigt, og kom dem i en gryde med rigeligt, kogende, letsaltet vand. Kog risene i ca. 12 min., og hæld overskydende vand fra.
OBS: Vigtigt at overholde tiden, da risene ellers nemt kan klistre.
Skræl gulerødderne og skær dem i skiver. Snit hvidløg og løg fint. Skær skræl og top af ananassen og skær ananassen i tern.
Skær peberfrugt og tomater i grove tern
Steg gulerødder, løg og hvidløg i olie i en varm wok i 1-2 min. Krydr med salt og tilsæt peberfrugt og ketchup. Steg i yderligere 1 minut. Kom 1/2 dl lys eddike og 2 spsk. sukker pr. 50 g ketchup i sokken og steg kort.
Tilsæt tomater og ananas og smag til.
Snit imens forårsløg fint.
Skør fisken i grove stykker: 2-3 pr. personer og vend dem i mel. Steg dem gylende og lækre i olie på en varm pande. Ca. 1-2 min. på hver side. Krydre dem med salt.
Anret fisken i dybe tallerkner. Top med grønstager og sauce og servér straks med et drys forårsløg og med ris til.
Kommentarer og forslag til opskriften