Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Skær kødet i tykke skiver, og overfør til en skål.
Riv hvidløget ned i skålen, og tilsæt soya, sur-sød chilisauce og 1/2 spsk. eddike pr. pers.
Rør det godt rundt, og gem til senere.
Kom spelten i en kasserolle med rigeligt vand, og tilsæt tykke skiver af ingefær og et skud salt. Lad dem koge stille og roligt under låg ca. 20 min., til de er møre.
Kassér ingefæren og kogevandet.
Varm en pande op ved høj varme.
Stil majsen på højkant, og skær majskernerne fra kolben. Kom 1 tsk. olie pr. pers. i panden, og steg kernerne i ca. 3-4 min. under jævnlig omrøring.
Overfør majsen til en skål, når den er stegt færdig.
Skær spidskålen i mundrette stykker, og steg den ved høj varme i 1 tsk. olie pr. pers. i ca. 3-4 min., til den har fået godt med farve, og er blevet mør.
Overfør spidskålen til skålen med majsene, og smag til med salt og peber.
Varm en ny pande op ved høj varme.
Tag kødet op af skålen, uden al marinaden kommer med op. Steg kødet i 1/2 spsk. olie pr. pers. i ca. 3 min. på den ene side. Vend kødet om, og tilsæt marinaden. Lad det simre, indtil det klistrer sig op ad kødet.
Fordel spelten i skåle, og anret grøntsagerne og kødet henover.
Kommentarer og forslag til opskriften