0
Sursød pork chops med majs, spidskål og ingefær

Sursød pork chops med majs, spidskål og ingefær

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Efterår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

kotelet af grisSød chilisaucetamari soya saucehvidløg
1 min.
Marinér kødet

Skær kødet i tykke skiver, og overfør til en skål.

Riv hvidløget ned i skålen, og tilsæt soya, sur-sød chilisauce og 1/2 spsk. eddike pr. pers.

Rør det godt rundt, og gem til senere.

ingefærperlespelt
5 min.
Kog spelten

Kom spelten i en kasserolle med rigeligt vand, og tilsæt tykke skiver af ingefær og et skud salt. Lad dem koge stille og roligt under låg ca. 20 min., til de er møre.

Kassér ingefæren og kogevandet.

majs
10 min.
Steg majsene

Varm en pande op ved høj varme.

Stil majsen på højkant, og skær majskernerne fra kolben. Kom 1 tsk. olie pr. pers. i panden, og steg kernerne i ca. 3-4 min. under jævnlig omrøring.

Overfør majsen til en skål, når den er stegt færdig.

spidskål
15 min.
Steg spidskålen

Skær spidskålen i mundrette stykker, og steg den ved høj varme i 1 tsk. olie pr. pers. i ca. 3-4 min., til den har fået godt med farve, og er blevet mør. 

Overfør spidskålen til skålen med majsene, og smag til med salt og peber.

kotelet af gris
20 min.
Steg kødet

Varm en ny pande op ved høj varme.

Tag kødet op af skålen, uden al marinaden kommer med op. Steg kødet i 1/2 spsk. olie pr. pers. i ca. 3 min. på den ene side. Vend kødet om, og tilsæt marinaden. Lad det simre, indtil det klistrer sig op ad kødet.

30 min.
Anretning

Fordel spelten i skåle, og anret grøntsagerne og kødet henover.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
584 kcal
Fedt:
21,5 g
heraf mættede fedtsyrer:
2,1 g
Kulhydrat:
41,1 g
heraf sukkerarter:
4 g
Kostfibre:
9,3 g
Protein:
36,3 g