0
Sursød torsk med forårsløg, peanuts og brune ris

Sursød torsk med forårsløg, peanuts og brune ris

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

brune ris
1 min.
Kog risene

Skyl risene grundigt i rigeligt koldt vand således: Hæld dem i en gryde, og rør rundt med en ske eller med hånden. Kassér derefter vandet, der er blevet hvidt. Gentag, indtil vandet er klart. 

Kog rigeligt vand (som når du koger pasta) op med lidt salt i. Kom ris i, når vandet koger. Sæt låg på, bring tilbage i kog, og skru ned,risene netop koger! Sæt uret, tik, tak - efter 20 min. hældes vandet fra. På med låget igen, skru ned på 1, og lad risene trække 5-10 min. 

forårsløggulerødderhvidløg
3 min.
Hak grøntsagerne

Hak gulerødder i tynde skiver og forårsløg i grove stykker, og overfør til en skål sammen med revet hvidløg.

citronnam pla (fiskesauce)peanuts
15 min.
Rør vinaigretten

Pres citronsaft ned i en skål, og tilsæt 1/2 tsk sukker pr. pers., fiskesauce og hakkede peanuts.

torskefilet uden skind
20 min.
Forbered fisken

Skær fisken i 2 x 2 cm stykker, og kom dem i en skål. Vend fisken med salt og ca. 1 spsk. hvedemel pr. pers.

25 min.
Steg fisken

Varm en pande op ved høj varme, tilsæt olie, og steg fisken på den ene side i ca. 1 min., til den er gylden.

Tilsæt forårsløg og gulerødder, og steg yderligere i 2 min., indtil forårsløget er blevet mørt.

Sluk for varmen, tilsæt vinaigretten, og vend hurtigt rundt.

30 min.
Anretning

Fordel risene i skåle, og anret fiskeretten henover.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
553 kcal
Fedt:
21,7 g
heraf mættede fedtsyrer:
3,2 g
Kulhydrat:
51,6 g
heraf sukkerarter:
5,4 g
Kostfibre:
5,9 g
Protein:
35,6 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?