0
Sursød torsk med forårsløg, peanuts og brune ris

Sursød torsk med forårsløg, peanuts og brune ris

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige fiskeretter

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

brune ris
1 min.
Kog risene

Skyl risene grundigt, og kom dem i en gryde med rigeligt, kogende, letsaltet vand. Kog risene i minimum 20 min. eller til de har den konsistens du ønsker, og hæld al overskydende vand fra. 

forårsløggulerødderhvidløg
3 min.
Hak grøntsagerne

Hak gulerødder i tynde skiver og forårsløg i grove stykker, og overfør til en skål sammen med revet hvidløg.

citronnam pla (fiskesauce)peanuts
15 min.
Rør vinaigretten

Pres citronsaft ned i en skål, og tilsæt 1/2 tsk sukker pr. pers., fiskesauce og hakkede peanuts.

torskefilet uden skind
20 min.
Forbered fisken

Skær fisken i 2 x 2 cm stykker, og kom dem i en skål. Vend fisken med salt og ca. 1 spsk. hvedemel pr. pers.

25 min.
Steg fisken

Varm en pande op ved høj varme, tilsæt olie, og steg fisken på den ene side i ca. 1 min., til den er gylden.

Tilsæt forårsløg og gulerødder, og steg yderligere i 2 min., indtil forårsløget er blevet mørt.

Sluk for varmen, tilsæt vinaigretten, og vend hurtigt rundt.

30 min.
Anretning

Fordel risene i skåle, og anret fiskeretten henover.

Kommentarer og forslag til opskriften

Næringsindhold pr. person:

Energi:
553 kcal
Fedt:
21,7 g
heraf mættede fedtsyrer:
3,2 g
Kulhydrat:
51,6 g
heraf sukkerarter:
5,4 g
Kostfibre:
5,9 g
Protein:
35,6 g