Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Skyl risene grundigt i rigeligt koldt vand således: Hæld dem i en gryde, og rør rundt med en ske eller med hånden. Kassér derefter vandet, der er blevet hvidt. Gentag, indtil vandet er klart.
Kog rigeligt vand (som når du koger pasta) op med lidt salt i. Kom ris i, når vandet koger. Sæt låg på, bring tilbage i kog, og skru ned, så risene netop koger! Sæt uret, tik, tak - efter 20 min. hældes vandet fra. På med låget igen, skru ned på 1, og lad risene trække 5-10 min.
Hak gulerødder i tynde skiver og forårsløg i grove stykker, og overfør til en skål sammen med revet hvidløg.
Pres citronsaft ned i en skål, og tilsæt 1/2 tsk sukker pr. pers., fiskesauce og hakkede peanuts.
Skær fisken i 2 x 2 cm stykker, og kom dem i en skål. Vend fisken med salt og ca. 1 spsk. hvedemel pr. pers.
Varm en pande op ved høj varme, tilsæt olie, og steg fisken på den ene side i ca. 1 min., til den er gylden.
Tilsæt forårsløg og gulerødder, og steg yderligere i 2 min., indtil forårsløget er blevet mørt.
Sluk for varmen, tilsæt vinaigretten, og vend hurtigt rundt.
Fordel risene i skåle, og anret fiskeretten henover.
Kundekommentarer ()