Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Skyl risene grundigt, og kom dem i en gryde med rigeligt, kogende, letsaltet vand. Kog risene i minimum 20 min. eller til de har den konsistens du ønsker, og hæld al overskydende vand fra.
Hak gulerødder i tynde skiver og forårsløg i grove stykker, og overfør til en skål sammen med revet hvidløg.
Pres citronsaft ned i en skål, og tilsæt 1/2 tsk sukker pr. pers., fiskesauce og hakkede peanuts.
Skær fisken i 2 x 2 cm stykker, og kom dem i en skål. Vend fisken med salt og ca. 1 spsk. hvedemel pr. pers.
Varm en pande op ved høj varme, tilsæt olie, og steg fisken på den ene side i ca. 1 min., til den er gylden.
Tilsæt forårsløg og gulerødder, og steg yderligere i 2 min., indtil forårsløget er blevet mørt.
Sluk for varmen, tilsæt vinaigretten, og vend hurtigt rundt.
Fordel risene i skåle, og anret fiskeretten henover.
Kommentarer og forslag til opskriften