Ris: Skyl risene godt under koldt vand og lad dem dryppe af. Skræl ingefæren og riv den fint (der skal bruges 3 spsk.). Varm lidt olie i en gryde og kom ingefær og ris ved. Vend det rundt til det begynder at dufte - det skal ikke tage farve. Kom fonden ved, krydr med salt og lad det simre under låg i 12-15 min. til væden er optaget. Lad risene hvile på eftervarmen i 5 min. til de er møre og smag til med salt. Brug en gaffel til forsigtigt at løsne risene inden servering.
Kød: Rens chilien og hak den fint. Hæld væden fra ananassen i en skål og pisk farin, soja og tomatpuré i til en sur/sød sauce. Varm lidt olie op i en wok og brun skinkesautéskiverne på begge sider. Kom de hele ananasringe i og brun dem med et øjeblik. Kom chili og sur/sød sauce ved og lad det simre et par minutter til væden er kogt lidt ind og "klæber" sig let til kød og ananas. Snit forårsløgene i tynde skiver, hak korianderen groft og drys begge dele over retten lige inden servering.
Giv dampet broccoli og godt groft brød til retten.
Kommentarer og forslag til opskriften