0

Sur/søde skinkeschnitzler på citrongræsspyd med sataysauce

Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Sataysauce: Hak løget meget fint og sauter det i en smule olie uden det tager farve. Kom kokosmælk, peanutbutter, sojasauce, 1 spsk. farin og chili ved. Kog det langsomt op under omrøring umiddelbart inden servering.

Spyd: Rør chilisauce, 1 spsk. farin, finthakket hvidløg, eddike og fiskesauce sammen i en stor skål. Skær hver schnitzel i 3 lange strimler, vend dem alle i marinaden og stil dem i køleskabet ca. 1 time. Trim citrongræsstænglerne for grimme yderblade og spids enderne til, så kødet er nemmere at trække på. Fordel strimlerne på stænglerne og pensl med lidt olie. Grill spyddene på en grillpande eller under ovngrillen 3-4 min. på hver side. Halver de 2 limefrugter og grill dem på snitfladen ca. 2 min.

Server spyddene med lidt limesaft over og garneret med friskhakket koriander. Giv sataysaucen og ”wokkede” nudler og grøntsager til.

Kommentarer og forslag til opskriften