0

Svampe i cremet suppe med sprød bacon og brød

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem. 

bacon i tern
1 min.
Steg baconen

Varm en stor gryde op ved middelhøj varme. Steg baconen i 1/2 spsk. olie pr. person i et par min. under omrøring, indtil baconen er sprødstegt. Overfør baconen til en tallerken og lad stegefedtet blive i gryden.

champignonsøstershatte
5 min.
Steg svampene

Skær champignonerne i kvarte og overfør til gryden med østershattene. Steg dem indtil de får godt med farve.

løgbladselleri
15 min.
Hak grøntsagerne

Hak løget og bladsellerien groft og overfør til svampene.

Steg grøntsagerne under omrøring i ca. 5 min.

Primitivo surdejs bolle med fuldkorn
20 min.
Lun bollerne

Lun bollerne i ovnen eller på en rister.

grøntsagsbouillonfløde 9%
25 min.
Rør suppen

Hæld fløden, bouillonen og 2 dl. vand i suppen pr. person.

Få suppen op at simre og smag til med salt og peber.

30 min.
Anretning

Fordel suppen i skåle og top med den ristede bacon. Server bollerne til.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Primitivo surdejsboller:

Rugsurdej og fuldkornssurdej æltes med italiensk Tipo 00 hvedemel samt fuldkornshvedemel og hørfrø. Et højt vandindhold og lang fermenteringsproces resulterer i en bolle med smag, saft og karakter.