Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.
Varm en stor gryde op ved middelhøj varme. Steg baconen i 1/2 spsk. olie pr. person i et par min. under omrøring, indtil baconen er sprødstegt. Overfør baconen til en tallerken og lad stegefedtet blive i gryden.
Skær champignonerne i kvarte og overfør til gryden med østershattene. Steg dem indtil de får godt med farve.
Hak løget og bladsellerien groft og overfør til svampene.
Steg grøntsagerne under omrøring i ca. 5 min.
Lun bollerne i ovnen eller på en rister.
Hæld fløden, bouillonen og 2 dl. vand i suppen pr. person.
Få suppen op at simre og smag til med salt og peber.
Fordel suppen i skåle og top med den ristede bacon. Server bollerne til.
Primitivo surdejsboller:
Rugsurdej og fuldkornssurdej æltes med italiensk Tipo 00 hvedemel samt fuldkornshvedemel og hørfrø. Et højt vandindhold og lang fermenteringsproces resulterer i en bolle med smag, saft og karakter.
Kommentarer og forslag til opskriften