0

Svampefyldte rødspætteruller i cremet sauce med sauteret savojkål med citron, dild og mandler

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Fisk: Børst svampene rene og hak dem helt fint. Pil løget og snit det i små fine tern. Smelt 1 spsk. smør og 2 spsk. olie sammen på panden og sauter løgene til de er let gyldne. Kom svampene ved og sauter videre til væden er fordampet og helt tæt – næsten som en pasta. Tag panden af varmen og krydr med revet muskatnød, salt og peber. Tag to skefulde af svampeblandingen fra til saucen og bland resten med finthakket persille. Læg fiskefileterne op på række, smør dem med et ensartet lag af svampeblandingen og rul dem sammen. Læg dem tæt i et lille ildfast fad og hæld vinen ved. Klip et stykke bagepapir til, så det passer med fadet og tryk det ned direkte ovenpå fiskerullerne. Bag fisken ved 175 grader i ca. 15 min.

Sauce: Smelt 2 spsk. smør i en kasserolle, kom melet ved og ”rist” det af i 1 min. under konstant omrøring. Sigt væden fra den færdigbagte fisk over i kasserollen og pisk til massen er helt glat. Rør mælk og fløde i, pisk videre til saucen koger og lad den simre 2-3 min. under omrøring til saucen er dejlig cremet. Rør den gemte svampeblanding i og smag til med salt, peber og en smule citronsaft. Hæld saucen over fisken eller server den i en skål ved siden af.

Kål: Giv mandlerne et hurtigt opkog i kogende vand, chok dem under koldt vand og smut dem. Trim kålen, fjern stokken og snit bladene i 6-7 mm brede strimler. Kog 3 dl vand og ½ tsk. salt op i en gryde, kom kålen ved og lad den dampe under låg ca. 3 min. til den lige er blødgjort, men stadig har bid. Skyl under koldt vand og dryp godt af. Smelt 2 spsk. smør i samme gryde, kom mandlerne ved og sauter til de og smørret er let gyldent. Riv 2 tsk. citronskal ned i smørret, kom kålen ved og vend det godt rundt. Lad lige kålen varme igennem, vend finthakket dild i og smag til med citronsaft, salt og peber. Anret og server straks.

Giv små kogte kartofler til.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?