0
Svamperisotto med bagte pastinakker og grillet citron

Svamperisotto med bagte pastinakker og grillet citron

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Vegetarretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
risottorishvidløgøstershatte
1 min.
Risotto

Start med at tænde ovnen på 200 grader varmluft.

Skræl hvidløg, og hak det fint med en skarp kniv.

Rens svampene, og pluk dem ud i strimler.

Kom 4 dl vand pr. person i en gryde, og tilsæt en smule salt. Bring vandet til kogepunktet.

Nu til risottoen. Det er nemmest at lave risotto i en pande med høje kanter og teflonbelægning. Du får nemlig det bedste resultat, hvis du kan ”svinge” risottoen.

Sæt panden over ved høj varme, og tilsæt et par spsk. god olivenolie. Steg svampene i 2-3 min., og tilsæt så hvidløget. Lad hvidløget stege med uden at det tager farve i et minuts tid.

Tilsæt risene. Lad dem stege med et par minutter, mens du rører jævnligt. Tilsæt nu ca. 3/4 af det kogende vand til panden.

Nu skal risene småkoge i ca. 14 minutter. Sæt et ur. De skal stå og boble stille og roligt. Du behøver ikke røre i panden, men du kan tjekke engang i mellem, at der ikke er noget, der brænder på. Hvis vandet koger hurtigere væk end beregnet, kan du tilsætte en smule mere varmt vand.

citronskalotteløgbredbladet persillepastinakker
10 min.
Grønt

Skrub pastinakkerne, og skær dem i kvarte på langs.

Vend dem med lidt olivenolie, salt og friskkværnet peber.

Bag dem i ovnen på en bageplade i ca. 15-20 min., til de er møre og gyldne.

Pil og hak skalotteløget super fint med en skarp kniv.

Pluk persillen ud i blade, og snit stilkene fint med en skarp kniv.

Halvér citronen, og steg den på skærefladen på en pande, til den er flot mørk og gylden.

parmigiano reggiano (Parmesan)
25 min.
Risotto

Efter ca. 14 minutter skal risene gerne være møre med en smule bid, og væsken skal være kogt godt ind. Hvis risene ikke er møre, tilsætter du lidt mere varmt vand, og koger dem lidt mere. Ellers giver du risene et sidste opkog, og trækker panden væk fra varmen. Tilsæt et par tern smør, alternativt lidt olivenolie, og fintrevet parmesanost.

Nu svinger du så med panden, og vender risottoen sammen, indtil al ost og smør er smeltet. Smag risottoen til med salt og peber. Har du svært ved at svinge med panden, kan du røre risottoen sammen med en ske.

30 min.
Anretning

Vend de bagte rødder med masser af saft fra den stegte citron, skalotteløg og persillestilke og -blade.

Anret risottoen i en dyb tallerken og rødderne ved siden af.

Velbekomme!

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?