Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten
Tænd ovnen på 180 grader varmluft. Skræl knoldselleriet og skær det i grove chunks.
Pisk tomatpure, krydderblanding, lidt salt og ca. 1 spsk. olivenolie pr. person sammen i en skål og vend selleristykkerne heri.
Bred dem ud på en bageplade og bag ca. 20-25 min. til de er møre.
Pluk oregano ud i blade.
Skræl hvidløg, og hak det fint med en skarp kniv.
Rens svampene, og pluk dem ud i strimler.
Kom 4 dl vand pr. person i en gryde, og tilsæt en smule salt. Bring vandet til kogepunktet.
Nu til risottoen. Det er nemmest at lave risotto i en pande med høje kanter og teflonbelægning. Du får nemlig det bedste resultat, hvis du kan ”svinge” risottoen.
Sæt panden over ved høj varme, og tilsæt et par spsk. god olivenolie. Steg svampene i 2-3 min., og tilsæt så hvidløget. Lad hvidløget stege med uden at det tager farve i et minuts tid.
Tilsæt risene. Lad dem stege med et par minutter, mens du rører jævnligt. Tilsæt nu ca. 3/4 af det kogende vand til panden.
Nu skal risene småkoge i ca. 14 minutter. Sæt et ur. De skal stå og boble stille og roligt. Du behøver ikke røre i panden, men du kan tjekke engang i mellem, at der ikke er noget, der brænder på. Hvis vandet koger hurtigere væk end beregnet, kan du tilsætte en smule mere varmt vand.
Efter ca. 14 minutter skal risene gerne være møre med en smule bid, og væsken skal være kogt godt ind. Hvis risene ikke er møre, tilsætter du lidt mere varmt vand, og koger dem lidt mere. Ellers giver du risene et sidste opkog, og trækker panden væk fra varmen. Tilsæt et par tern smør, alternativt lidt olivenolie, og fintrevet ost.
Nu svinger du så med panden, og vender risottoen sammen, indtil al ost og smør er smeltet. Smag risottoen til med salt og peber. Har du svært ved at svinge med panden, kan du røre risottoen sammen med en ske.
Anret risottoen i en dyb tallerken og riv lidt citronskal fint over.
Anret selleri i en portionsskål og drys med oreganoblade.
Pecorino Romano D.O.P er fremstillet af fåremælk i den Italienske region Roma.
Pecorino er med sin grynede konsistens meget anvendt i madlavning som riveost, smagen adskiller sig fra parmesan ved at være mere karakteristisk, salt og mere smagfuld.
Fantastisk på frisk pasta - hen over en pizza, i en salat eller blot som et stykke ost med brød.
Pecorino Romano modnes fra 4 måneder til et år.
Harissa er egentlig en chilisauce, der bruges i det nordafrikanske køkken. Vi har lavet en tør version, der blot skal blandes med 1/3 af henholdsvis vand, citronsaft og olivenolie. Bland chilipastaen til den konsistens, der passer dig.
Harissa indeholder: 20% sød paprika, 20% spidskommen, 15% chili, 15%koriander, 10% kommen, 10% hvidløgspulver, 10% pebermynte.
Kundekommentarer ()