0
Svampesuppe med porre, timian og surdejsbrød
Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Vegetarretter

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

champignonsporregulerødder
1 min.
Forbered grøntsagerne

Forvarm ovnen til 200 grader varmluft til bollerne eller brug evt. en brødrister.

Skær svampene i mundrette stykker, og hak porrer og gulerødder groft.

10 min.
Steg grøntsagerne

Varm en gryde op ved høj varme.

Steg svampene i lidt olie, indtil de får godt med farve. Skru ned for varmen, og kom porre og gulerødder i gryden. Lad det stege i ca. 5 min. ved jævnlig omrøring.

timiangrøntsagsbouillon
15 min.
Kog suppen

Hæld vand i, indtil det dækker grøntsagerne, tilsæt timianblade og bouillon, og lad det simre i 5 min.

Primitivo surdejs bolle med fuldkorn
20 min.
Lun bollerne

Lun bollerne i ovnen eller på en brødrister.

fløde 38% (piskefløde)
25 min.
Rør suppen

Riv hvidløg i suppen, og tilsæt fløden. Få det op at simre, og smag til med salt og rigeligt peber.

30 min.
Anretning

Fordel suppen i skåle, og servér brødet til.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Primitivo surdejsboller:

Rugsurdej og fuldkornssurdej æltes med italiensk Tipo 00 hvedemel samt fuldkornshvedemel og hørfrø. Et højt vandindhold og lang fermenteringsproces resulterer i en bolle med smag, saft og karakter.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
608 kcal
Fedt:
26,3 g
heraf mættede fedtsyrer:
8,1 g
Kulhydrat:
73,2 g
heraf sukkerarter:
13 g
Kostfibre:
12,2 g
Protein:
15 g