0

Svampesuppe med soltørrede tomater, timian og ristede kastanjer (4 pers.)

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Tænd ovnen på grill og fyld et fad med salt. Rids et kryds i kastanjernes spidse ende. Sæt kastanjerne i saltet med den spidse ende op og rist dem i 10-20 min. til skallen begynder at revne. Pil kastanjerne, hak dem og svampene groft og klip tomaterne i tynde strimler. Snit skalotteløget fint og sauter det i smørret. Kom svampene ved og rist dem let gyldne. Rør kastanjer, tomater og timian i, hæld fonden over og krydr med salt og peber. Lad suppen simre under låg i 25 min. Blend suppen glat med en stavblender og rør sherry og fløde i. Varm suppen igennem, smag til med salt og peber og server rygende varm fx med en skefuld pesto og et drys parmesan på toppen. Giv godt groft brød til, gerne med valnødder i.

Kommentarer og forslag til opskriften